Depay dobija drugu priliku u Premier ligi: 3 velikana sa ostrva su bacila oko na veliki promašaj Uniteda

Dolazak Xavi Hernandeza na klupu Barcelone je nekim igračima prijao dok su se neki našli u podređenom položaju.


Jedan od onih koji se našao u ovoj drugoj grupi jeste, nekada velika nada i potencijal Manchester Uniteda, Memphis Depay.

Holanđanin je sada već davne 2015. godine iz PSV-a stigao u crveni dio Manchestera za 34 miliona eura i stigao je kao jedan od najvećih potencijala na planeti. Stigao je kao 21-godišnjak i to po nalogu Louis Van Gaala, ali se ipak na Old Traffordu nije najbolje snašao i ispostaviće se kao veliki promašaj uprave Crvenih Đavola.



U januaru 2017. godine je napustio Manchester i priliku da oživi svoju karijeru je dobio u Lyonu. Tamo se daleko bolje snašao nego na Old Traffordu i te sjajne partije su ga preporučile Barceloni, tačnije Ronald Koeman je želi svog sunarodnika na Camp Nou i želja mu je ispunjena.

Stigao je na početku sezone kao veliko pojačanje i to potpuno besplatno, ali otkaz Koemana i dolazak Xavija mjenja stvar. Holanđanin pada u totalno drugi plan kod bivše igračke legende Katalonskog giganta i nakon samo godinu dana spreman je da napusti Camp Nou.



Prema navodima uglednog španskog lista Sport, Depay bi mogao dobiti drugu priliku u Premier ligi, i tako bi mogao dokazati svima na Old Traffordu o kakvom se igraču zapravo radi. Isti izvor navodi da su Arsenal, Newcastle United i Everton klubovi koji su zainteresovani. 

Mikel Arteta u Depayu vidi idealno riješenje u napadu kao zamjenu za Alexander Lacazetta i Eddie Nketiahu koji će vjerovatno klub napustiti na kraju sezone. Everton i Frank Lampard već kreću sa pravljenjem tima za sledeću sezonu kako im se ova više nikad ne bi ponovila.



Popularne Karamele su sinoć nakon velikog preokreta sačuvali status Premierligaša i jedno kolo prije kraja i matematički obezbjedili opstanak. Što se tiče super bogatog Newcastla oni su zainteresovani za skoro svakog igrača koji može donijeti neku prednost u igri, a Depay je to pokazao u prvom dijelu sezone na Camp Nou.

Eddie Howe i Mohammed Bin Salman će razbiti kasu tokom ljeta tako da finansije neće predstavljati problem za Svrake, ali je pitanje ko želi u klub koji ne igra ni jedno europsko takmičenje sledeće sezone.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.