Isplivao pravi razlog zašto se Barca nije nikada povezivala sa Mbappeom: Odgovor krije Laporta

Barcelona je jedan od najvećih klubova na planeti, ali zadnjih godina kao da nešto ne štima na Camp Nou.


Prvo što se desilo jeste odlazak velikog Lionel Messija, a takođe šta se može primjetiti u zadnje vrijeme jeste da se Barcelona ne takmiči za potpis najboljih igrača današnjice. 

Od odlaska Luis Suareza Barceloni je potreban novi špic, a tu dolazimo do priče sa Erling Haalandom i Kylian Mbappeom. Nešto malo se Katalonski gigant povezivao sa reprezentativcom Norveške, ali ni jednog trenutka nije bila ozbiljna priča. Upravo zbog toga Haaland je završio na ostrvu gdje je potpisao za Manchester City, a Barca ostala bez velike zvijezde i sjajnog pojačanja u napadu.



Haaland će postati jedan od najplaćenijih igrača u Premier ligi, a što se tiče cifre uprava Cityja je za transfer morala da izdvoji oko 100 miliona eura do se plati provizija ocu i igračevom agentu. Po nekim proračunima ovaj transfer bi City trebao koštati oko 300 miliona eura sve sa petogodišnjim ugovorom mladog špica. 

Sada dolazimo do priče sa Mbappeom koji se do sada nije ni jednom povezivao sa Barcelonom, a sada tokom ljeta bi mogao doći potpuno besplatno jer mu na kraju sezone ističe ugovor sa PSG-om. Sada kada se saga i oko transfera Francuza privodi kraju na površinu isplivavaju pojedini detalji zašto se Barca nikada nije ozbiljno uključila u trku za zvijezdu PSG-a. Odgovor drži prvi čovjek Barce, Joan Laporta, a on glasi.



"Nikada ne bismo razmišljali o potpisu igrača koji traži 50 miliona eura neto platu po sezoni", bio je kratak i jasan Laporta. Međutim, danas sve češće čujemo astronomske plate nekih prosječnih igrača, a vjerujemo da Mbappe svojim partijama i zaslužuje ovakvu cifru. Izgleda da je finansijska kriza dobro uzdrmala Barceloni i da je to ključni problem zašto se u zadnje vrijeme Barca ne bori za potpis najboljih igrača. 

Mbappe će po svemu sudeći u narednim danima potpisati ugovor sa, ljutim Barcinim rivalom, Real Madridom i će u novoj sezoni pokazati svima na Camp Nou da su pogriješili.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.