Pjanića su svi zaboravili, ali ne i velikan sa Apenina: Otpisana zvijezda Barce se vraća na velika vrata

Vjerujemo da su mnogi zaboravili da Miralem Pjanić postoji i da idalje igra fudbal, ali Bosanac je tu i spreman se vratiti na velika vrata.


Dolazak u Barcelonu je bio čisti promašaj kako za upravu Katalonskog giganta tako i za karijeru nekada sjajnog veznjaka i zvijezde Rome. 

Pjanić trenutno igra za Besiktas kao pozajmljen igrač i na kraju sezone se vraća na Camp Nou, ali Xavi Hernandez ga ne vidi u svojim planovima i vjerovatno će biti prodan. Pjanić uveliko razmišlja o svom novom aganžmanu i veoma je blizu povratka na velika vrata u Seriju A. Prema navodima uglednog španskog lista Sport, 32-godišnji veznjak je zapao za oko velikanu sa Apeninskog poluostrva.



Naime, riječ je o Napoliju koji u Bosancu vidi idealno riješenje za vezni red pred novu sezonu. Barca na sve načine pokušava da se riješi Pjanića jer ima enormnu platu od čak 16 miliona eura po sezonu što je i za Katalonskog giganta velik iznos. Još nije poznato da li će Napoli i Luciano Spalletti Bosanca dovesti na pozajmicu ili trajni ugovor, ali ono što je sigurno da će morati pristati na znatno smanjenje plate. Napoli je spreman da mu oživi karijeru i upravo zbog toga će se morati zadovoljiti nižom godišnjom platom.

Ako bude pozajmica vjerujemo da če Barca tražiit da skoro čitavu platu preuzme Napoli i to bi mogao biti kamen spoticanja za oba kluba. 

Pjaniću je trenutno najbitnije da počne igrati, i da ima konstantnost u igri, i vjerujemo da će pokazato sav svoj potencijal koji sigurno posjeduje idalje.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.