PSG protiv Barce: Poslije Verattija još jedna zvijezda dobila ugovor samo da ne bi otišla u Barcu

Poslije Verattija još jedna zvijezda dobila ugovor samo da ne bi otišla u Barcelonu


Poznato je da PSG i Barcelona nisu u dobrim odnosima, a sve je počelo još prije nekoliko godina. Naime, Katalonci su prije nekoliko godina željeli dovesti Marca Verrattija u svoje redove i Italijan je bio zainteresovan da ide na Camp Nou kada mu istekne ugovor. 

No, bojao se to javno reći, a kada su čelnici PSG-a saznali da Barcelona ima plan da besplatno dovede Verrattija sve se promijenilo. Nagovorili su italijanskog veznjaka da potpiše novi ugovor i znatno mu povećali platu, a onda su krenuli po osvetu. 



Samo godinu dana kasnije PSG je aktivirao otkupnu klauzulu Neymara i doveo ga u Pariz za 222 miliona eura što je bio nevjerovatan udarac za Barcelonu. Međutim, loši odnosi klubova još uvijek se nisu popravili, a nekako uvijek PSG uspije da zada udarac Barci. 

To su uradili i ovaj put, a u centru pažnje bio je lijevi bek Juan Bernat. Barcelona je pokazala interes da dovede Bernata na kraju sezone jer mu ističe ugovor, ali sada je jasno da se to neće desiti. 



Čelnici PSG-a saznali su da je Bernat na meti Barce i ponudili su mu novi ugovor koji je on prihvatio. Bernat će tako ostati u Parizu samo da ne bi otišao u Barcelonu iako ga je PSG već bio otpisao. To najbolje oslikava kakvi su odnosi između PSG-a i Barcelone.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.