Fergusonova velika nada otkrila detalje iz Uniteda: Prodavao sam čak i kopačke koje dobijem od kluba

Fergusonova velika nada otkrila detalje iz Uniteda


Ser Alex Ferguson je uvijek znao prepoznati u nekom fudbaleru nešto posebno, a takav je svojevremeno bio i Ravel Morrison. Morrison je nekada bio velika nada Manchester Uniteda, ali nikada nije uspio da ostvari ono što se od njega očekivalo. 

Ferguson je govorio svojevremeno da je on jedan od najboljih koje je vidio u karijeri, ali njegov stil života mu jednostavno nije dao mira. On se nikada nije u potpunosti posvetio fudbalu i tome da uspije kao fudbaler, te je svakodnevno bio u nekim nevoljama. 



U Unitedu to više nisu mogli da trpe i ubrzo nakon toga su ga prodali. Morrison je trenutno bez kluba iako ima tek 28 godina, a posljednji angažman imao je u dresu ADO Den Haaga koji je napustio početkom ove godine. 

U razgovoru s Riom Ferdinandom prisjetio se dana dok je bio u Unitedu i priznao je da je često krao kopačke fudbalerima kako bi osigurao hranu svojoj porodici. "Bio sam na stipendiji i veoma mlad. Uzeo bih kopačke i prodavao ih za 250 funti.



Uzmeš dvoje i zaradiš 500 funti i osiguraš svojoj porodici da ima šta da jede. Vi ste znali nekada dobiti po 30 pari kopački. Ne mislim ništa loše, ali kada sam vidio dostave za tebe ili Rooneyja samo sam mislio kako jedan par tih kopački donosi mojoj porodici hranu na stol. Nisam mislio da će to biti veliki problem, ali sada znam da je to bila greška što sam krao kopačke", rekao je Morrison.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.