Bivši golman Intera ispričao svoj duel sa Mourinhom: Ja se tad nisam bojao reći, ali svi ostali jesu

Bilo je to vrijeme kada je Mourinho bio jedan od najvećih stručnjaka ili možda čak i najveći stručnjak koji može da sjedi na klupi nekog kluba.


Brazilski bivši golman Julio Cesar odigrao je presudnu ulogu u povijesnoj tripleti Intera pod vodstvom Josea Mourinha koji se tada uveliko proslavljao zaista perfektnim rezultatima u bilo kojem klubu u kojem se našao.

Cesar je u to vrijeme bio jedan od najboljih golmana na svijetu i jedini koji je u toj generaciji Intera imao hrabrosti da se suprostavi Mourinhu. Inter je osvojio četvrti uzastopni naslov Serije A 2009. godine nakon što je matematički postalo jasno da Milan ostaje bez šansi nakon poraza od Udinesea, pa je Interu utakmica protiv Siene postala nevažna. 



Međutim, Jose Mourinho je ostao profesionalan do kraja i tražio je od igrača da ostanu u hotelu iako se spremalo veliko slavlje u centru Milana. "Mourinho je želio i tražio da se odmorimo prije utakmice sa Sienom u hotelu. Ali to nije imalo smisla, upravo smo osvojili naslov."

"Nismo više imali za šta da se borimo. Tada sam saznao da je Mourinho želio oboriti rekord u osvajanju Serije A u jednoj sezoni ili tako nešto. Bio sam stvarno ljut, rekao sam Javieru Zanettiju da moramo ići na trg. Jose je ušao i to je sve čuo. Rekao mi je da ako želim da idem, da onda idem sam."



"Odgovorio sam mu da svi žele da idu, ali da se boje to reći. Ja se nisam bojao. Jose je zatim krenuo ka svom uredu, a ja sam išao za njim. Legao je na kauč, a ja sam mu rekao: 'Ako ne želiš da ideš na trg, nikada više nećeš osvojiti naslov'", ispričao je Cesar, pa nastavio: 

"U tom se trenutku Jose naljutio, ustao je i počeo me psovati, zvati me na razne načine. Dok je sve to trajalo, dva autobusa došla su po nas da nas odvezu do Piazze del Duomo (trg na kojem se slavila titula). Nako ntoga, već smo bili tamo s navijačima, pjevali i slavili."

"U jednom sam trenutku bio prilično pijan, pa sam uhvatio Josea za vrat jer sam želio da mi kaže pravu istinu. Pitao sam ga: 'Da li si stvarno htio da ostaneš u hotelu?'. Ovi ljudi su tu došli zbog nas", prepričao je legendarni golman. 

U suštini, njegova anegdota najbolje pokazuje kakav je profesionalac Mourinho i koliko je zapravo bio vezan za posao koji radi.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.