Bivši igrač Barce priznao: Znao sam da neću igrati, ali zaradjivao sam milione i bilo me baš briga

U vrijeme kada je on igrao nije bilo baš poželjno i prihvatljivo kao danas da se kaže da ste negdje došli samo zbog novca i da vam uopšte ne smeta što nećete imati priliku da igrate.


Posljednjih godina u fudbalu je sve manje ljubavi, a više interesa pa mnogi fudbaleri današnjice obično odlaze tamo gdje će najbolje zaraditi i na taj način naplatiti svoju karijeru. 

Alex Song je javno priznao da je prije desetak godina prešao iz Arsenala u Barcelonu isključivo radi finansijske koristi. Iako je znao da neće igrati kada je vidio uslove koje mu nudi Andoni Zubizareta, tadašnji sportski direktor Katalonaca, nije razmišljao ni sekunde. 



"Sreo sam Barceloninog direktora. Rekao mi je da neću igrati mnogo utakmica. Ali ko ga *je, znao sam da ću postati milioner", rekao je Song. "Kada mi je Barcelona ponudila ugovor i kada sam vidio koliko ću zarađivati, nisam mislio dva puta", dodao je Kamerunac. 

Song je član Barcelone bio 2012. do 2016. godine, a godišnja plata mu je bila 5 miliona eura. U tom periodu je dva puta bio na posudbi u West Hamu. Trenutno ovaj 33-godišnjak koji je potpunu afirmaciju stekao u Arsenalu nastupa za klub Arta Solar 7 iz Džibutija. 



Da je novac Songu prioritet govori i situacija iz Siona iz prošle godine kada nije pristao na smanjenje plate pa mu je švicarski klub dao otkaz koji je on prihvatio u nadi da će da pronađe ekipu u kojoj može da zaradi dosta više.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.