Španski mediji prenose: Sve je dogovoreno, čeka se samo konačna odluka Matthijsa de Ligta

Saga oko holandskog defanzivca Matthijsa de Ligta i dalje traje jer još uvijek nije poznato gdje će nastaviti karijeru. 


Gotovo je sigurno da će De Ligt ovog ljeta napustiti Ajax nakon odlične sezone. Ovaj 19-godišnji štoper je osvojio duplu krunu s holandskim klubom i čak došao do kapitenske trake.
Prije nekoliko sedmica činilo se da nema dileme oko njegove budućnosti i da će sigurno potpisati za Barcelonu, ali onda su se za njega počeli boriti PSG, Manchester United, Juventus i Bayern i tako se dodatno zakomplikovala situacija Barceloni oko dovođenja ovog igrača Ajaxa.



De Ligt je priznao da još uvijek nije donio konačnu odluku i da mu je sada najbitnije da ide na odmor nakon duge sezone. No, jasno je da će odluku morati donijeti u narednih nekoliko sedmica.

Međutim, španski mediji objavili su danas da su Ajax i Barcelona postigli dogovor oko transfera i da se sada čeka da kapiten holandskog kluba prihvati ponudu Katalonaca i na taj način ozvaniči veliki transfer, kako za njega, tako i za Barcelonu s obzirom da je riječ o igraču kojeg žele svi najbolji klubovi planete.



Kako piše Catalunya Radio Barca i Ajax su dogovorili obeštećenje od 75 miliona eura, a konačna potvrda trebala bi biti početkom narednog mjeseca.

Ipak, De Ligt može da se predomisli ukoliko se ne dogovori s Barcelonom ili dobije bolje uslove u nekom drugom klub.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.