Očekuje nas nikad jača transfer lista: Čak 13 fudbalera Reala na listi, 4 iz Juventusa

Pred Real Madridom su velike promjene u ljetnom prelaznom roku kada je u pitanju igrački kadar za narednu sezonu. 


Predsjednik ovog kluba Florentino Perez najavio je još prije nekoliko sedmica da će veliki dio igrača napustiti Real Madrid ovog ljeta jer žele napraviti totalni "remont" ove ekipe i vratiti se u sami vrh naredne sezone.
U Real Madridu su itekako nezadovoljni rezultatima u prošloj sezoni u kojoj ovaj klub nije uspio ništa da osvoji. To je bio alarm da je Realu potrebna promjena nakon dominacije u Evropi.



Prvi korak bio je povratak Zinedinea Zidanea na klupu, a zatim je Real potvrdio transfer Edena Hazarda od kojeg se očekuje da preuzme ulogu velike zvijezde koju je imao Cristiano Ronaldo. No, jasno je da je Realu potreban novac kako bi ostvarili sve želje oko mogućih pojačanja.

To je jasan znak da će klub itekako namjeravati da proda neke od igrača, a Marca prenosi da se na transfer listi nalazi čak 13 fudbalera. Navodno, u kraljevskom klubu su poručili ovim igračima da ne računaju na njih naredne sezone i da će učiniti sve što mogu kako bi ih prodali ovog ljeta.



Kako piše Marca na transfer listi nalaze se Keylor Navas, Jesus Vallejo, Teo Hernandez, Sergio Regulion, Marcos Llorente, Lucas Silva, Mateo Kovačić, Dani Ceballos, James Rodriguez, Mariano Diaz, Borja Majoral, Raul de Tomas i Gareth Bale.

Stara dama u sezoni iza nas nije uspjela da osvoji titulu Lige prvaka što je bio primarni cilj. Klub se zahvalio na saradnji Maxu Allegriju, a uskoro bi Juventus trebao predstaviti novog trenera.



Mnogi vjeruju da će ti biti Maurizio Sarri koji trenutno vodi Chelsea, te je navodno između njih već sve dogovoreno. Također, bit će promjena što se tiče igračkog kadra, a razne špekulacije stižu iz dana u dan.

Juventus će sigurno pokušati dovesti nekoliko novih igrača u pohodu na Ligu prvaka zbog čega je jasno da će biti i onih koji će napustiti klub iz Torina. CalcioMercato je objavio danas da su na transfer listi Juventusa četvorica igrača.


To su Mario Mandžukić, Joao Cancelo, Juan Cuadrado i Mattia Perin. U Juventusu se nadaju da će od prodaje ovih igrača zaraditit oko 120 miliona eura, a taj novac će sigurno uložiti u dovođenje novih igrača.

Također, upitna je i sudbina argentinskog napadača Paula Dybale, a navodno Juventus je za njega već odredio cijenu od 100 miliona eura i sigurno je da već postoji veliki broj interesanata za sjajnog mladog Argentinca.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.