"Nije Barca PSG": Lukaku realan, zna šta je nedostajalo Unitedu i šta se mora mijenjati

Ekipa Barcelone pobijedila je sinoć na Old Traffordu Manchester United sa 0:1 i tako je napravila veliki korak ka plasmanu u polufinale Lige prvaka. 


Katalonski velikan je do trijumfa stigao zahvaljujući autogolu Lukea Shawa i u revanšu na svom Nou Campu će imati veliku prednost.
United naravno neće odustati, iako je poražen sinoć. Jednom su već napravili čudo izbacivanjem PSG-a nakon poraza od 0:2 na svom terenu, ali čini se kako fudbaleri ovog tima mnogo manje vjeruju u takav rasplet protiv Barcelone.



Riječi napadača Crvenih đavola Romelua Lukaku su surove, ali realne: "Prolazak dalje? Barcelona nije PSG. Oni imaju mnogo više iskustva", rekao je Lukaku, ali Belgijanac se ipak ne predaje. 

"Moramo u drugoj utakmici imati mnogo više samopouzdanja. Bez dileme na Nou Campu trebamo stvoriti što više šansi i igrati sa više strasti", istakao je napadač Manchester Uniteda.



Interesantno je svakako da engleski velikan sinoć nije imao šut u okvir gola. Nakon punih 14 godina fudbaleri Uniteda nisu uspjeli da zaprijete protivniku, a posljednji put se to desilo 2005. godine kada su na Old Traffordu poraženi od Milana sa 0:1.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.