Real sprema velike promjene, Juve jedva čeka: Čak 3 igrača Reala možda presele u Juventus

Madridski Real sprema velike promjene u timu tokom ljeta. 


Predsjednik Florentino Perez najavio je dosta dolazaka i odlazaka, a čak trojica fudbalera Kraljeva mogli bi završiti u redovima torinskog Juventusa.
Prvi je naravno lijevi bek Marcelo. Fantastični Brazilac se odavno povezuje sa Bianconerima, a prije nekoliko sedmica objavljeno je i da je već potpisao ugovor. Marcelo je bio u nemilosti prethodnog trenera Santiaga Solarija.



Nema dileme da je itekako razmišljao o odlasku, ali povratkom Zinedinea Zidanea dosta toga se promijenilo dosta toga. Brazilac je vratio svoje mjesto u timu, ali špansk mediji i dalje ga povezuju sa torinskim velikanom.

Nije Marcelo jedini koji bi mogao put Torina. Isco je također želja Stare dame, ali situacija kod njega kao i kod Marcela je skoro identična, iako se konstantno govori o njegovom odlasku. Najveće šanse za dolazak ipak ima James Rodriguez.



Kolumbijac neće potpisati produžetak saradnje sa Bayernom, gdje je proveo protekle dvije sezone i vratiće se ovog ljeta u Real. Međutim, ni Kraljevi ga nemaju namjeru zadržati.

Njegovi koferi su već spremni i vrlo lako bi se moglo desiti da on završi u redovima prvaka Italije, Naravno, biće i dosta odlazaka iz Juventusa. Bianconeri moraju naći novac za troškove prošlosezonskog transfera Cristiana Ronalda, pa će određeni fudbaleri napustiti tim.


Među onima čije se ime najviše spominje u rubrikama odlasci je Miralem Pjanić. Juve je već postavio cijenu od 80 miliona eura, a lako bi se moglo desiti da bh. veznjak obuče upravo dres Reala. 

Zanimljivo će sasvim sigurno biti tokom ljeta na tržištu i mnogi velikani bi u narednu sezonu mogli  ići sa potpuno drugačijim sastavima.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.