Fantastični Luka Jović - Još jedan velikan se uključio u transfer trku, može li Barcelona parirati

Srbija je sinoć remizirala protiv Njemačke. Za Srbiju pogodio je sjajni Luka Jović koji igra briljantnu sezonu. 


Već odavno se povezuje sa Barcelonom, a kako prenosi footmercato, za usluge napadača rođenog u Bijeljini zainteresirana je i PSG.
PSG će nakon nedavnog neslavnog ispadanja iz Lige prvaka sigurno na ljeto biti ažuran u prelaznom roku, a da li će Jović stići u Pariz ostaje nam da vidimo.



Nije poznato koliko će Frankfurt tražiti obeštećenje za svog napadača, ali spominje se cifra od čak 60 miliona eura što uzimajući u obzir njegovu formu i igre koje pruža i nije prevelik iznos ako ga uporedimo sa cijenama nekih drugih igrača koji trenutno ne igraju ni na približnom nivou.

Mladi napadač igra fantastično ove sezone, pa je u 24 nastupa u Bundesligi postigao 15 golova, a dodao je i sedam na putu svoje ekipe do četvrtfinala Lige Evrope.



Jović je trenutno na pozajmici u Eintrachtu iz Benfice, ali je jasno da će njemački klub na kraju sezone otkupiti njegov ugovor. To, međutim, ne znači da će Jović naredne sezone nositi dres ekipe iz Frankfurta. Jučer su se pojavile informacije da će Barcelona ponuditi 50 miliona eura.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.