Bivši predsjednik kluba otkrio: Perez je od početka sumnjao u Ronalda i smatra da je precijenjen igrač

Cristiano Ronaldo je nakon devet godina napustio Real Madrid i karijeru je nastavio u redovima torinskog Juventusa. 


Portugalac je u Torinu dobio sve što je tražio. Plata od 30 miliona eura godišnje je dogovorena, a upravo je ona bila razlog što CR više ne nosi dres Kraljeva iz Madrida.
Ronaldo je od predsjednika tražio povećanje plate na ovu sumu. Međutim, Florentino Perez je to odbio, pa je na kraju odlučio da ga i proda torinskom velikanu za nešto više od 100 miliona eura. 



Bivši predsjednik kluba Ramon Calderon otkrio je nevjerovatne podatke o odnosu CR-a i Pereza. Vjerovali ili ne, Perez je smatrao da je Portugalac precijenjen i pregovori o njegovom transfer iz Manchester Uniteda su umalo propali.

"Kada smo počeli pregovore 2008. godine, pregovori su zmalo propali. Predsjednik Florentino Perez je rekao da je Cristiano precijenjen", rekao je Calderon, te je nastavio.



"Ronaldo nije shvatao koliko je Florentino sumnja u njegove kvalitete. To je trajalo punih devet godina. Perez nije dovoljno poštovao Ronalda, bez obzira na to šta je sve učinio za klub", istakao je Calderon.

Zaista je nevjerovatno da je predsjednik Kraljeva na ovakav način gledao Ronalda. Portugalac mu je donio veliki broj trofeja u prethodnim godinama i zato je još veće čudo što ga je klub tako lako prodao Juventusu.

Ronaldo je na Santiago Bernabeu porušio apsolutno sve rekorde. Postigao je 450 golova u 438 utakmica, a osvojio je čak 15 trofeja. Sada u Torinu gradi novi život. I tamo mu ide jako dobro, a Staru damu bi vrlo lako mogao odvesti do trofeja u Ligi prvaka.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.