Ne piše im se dobro: Bayern se ne vadi iz problema - Ribery iz revolta napustio trening

U Bayern Munchenu je daleko od savršenog, novi trener je izmijenio mnogo toga a stari igrači još uvijek ne prihvataju da je njihovo već prošlo, najnoviji sukob u klubu samo pokazao dokle su stigli!


Pobeda u DFB kupu i plasman u četvrtfinale nije u potpunosti "zakrpio" atmosferu u taboru minhenskog kluba. Nešto tamo debelo ne štima i poraz od Leverkusena u prošlom kolu očito nije bio nikakva slučajnost.
Glavni problem - međuljudski odnosi, nedisciplina, klanovi o kojima se konstatno piše i nezadovoljstvo velikih zvezda malom minutažom. Konkretno, ovoga puta problem je napravio Frank Riberi koji je juče samoinicijativno napustio poslednji trening uoči derbija protiv Schalkea.



Francuski veteran je u jednom momentu bijesno skinuo rukavice - za sada iz nepoznatih razloga - i napustio igru na dva gola, otišao u kabinu, seo pognute glave. Kako javlja Bild, ne radi se o povredi - Riberi je taman zaliječio tetive - već o nekakvom nezadovoljstvu, što potvrđuje i činjenica da se 35-godišnji ofanzivni vezista nedugo zatim istuširao i napustio klub.

Sve to dok su njegovi saigrači još bili na terenu... Spekulisalo se poslednjih dana da li će se Riberi vratiti u prvu postavu protiv Schalkea, ali posle ovoga što je uradio teško je očekivati tako nešto. Na poslednjim utakmicama prednost je uglavnom dobijao Kingsli Koman i dobro je koristio, pa je to sasvim sigurno još jedan od razloga za Riberijevu frustraciju.



Teško je, međutim, verovati da će ovaj ispad poremetiti Bavarce. Dobro je poznato da „vječiti“ njemački šampion umije da kiksne protiv Augsburga, Fortune, Majnca, pa i Leverkusena... Ali kada mu na megdan izađe neko od tradicionalnih rivala onda taj neko po običaju strada. Zato u Schalkeu, pogotovo ovakvom, koji je bliži borbi za opstanak nego trci za mjesto koje vodi u evrokupove, nemaju baš mnogo čemu da se nadaju.

Schalke u gostima ima samo jednu pobjedu od oktobra, Bayerna je poslednji put tukao prije devet godina, u Minhenu prethodni put slavio prije ravno deset! Schalke je mekan i bezličan, Bayern je ljut. Sve je ovde jasno kao dan...

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.