U eri Al-Khelaifija je bilo odličnih, ali i očajnih poteza: 3 najveća promašaja koja su obilježia šeika u PSG-u

Nasser Al-Khelaifi je predsjednik PSG-a od novembra 2011. godine i od tada pa sve do danas kroz klub je prošlo mnogo velikih igrača, ali i velikih promašaja.


Sigurno da su najveća imena koja su igrala, i koja igraju, za velikana iz Pariza Zlatan Ibrahimović, Ronaldinho, Lionel Messi i Kylian Mbappe. 

Za više od 12 godina koliko je na čelu kluba Al-Khelaifi nije uspio sastaviti tim koji će na Park Prinčeva donijeti pehar Lige prvaka. Druga godina i veliko razočarenje u najjačem klupskom takmičenju je znak da se neke stvari pod hitno moraju mijenjati u klubu. Minule sezone Real Madrid, a ove Bayern iz Minhena je bio koban već u osmini finala za PSG.



U Parizu se priča samo o velikim pojačanjima, a niko da spomene promašaje kojih je itekako bilo. Kada imate novac kao što ga PSG ima onda je lako dovesti igrača, ali nekad se mora i pogriješiti. U eri katarskog šeika je bilo velikih promašaja, a mi izdvajamo 3 najveća. Prvi promašaj jeste, možda već sada i zaboravljeni veznjak, Grzegorz Krychowiak. 

Poljak je primjećen u dresu Seville gdje je pružao fantastične partije koje su ga i preporučile Parižanima. Uprava PSG-a je 2016. godine za nešto malo manje od 28 miliona dovela veznjaka koji je stigao sa epitetom vrhunskog veznjaka, ali to nije opravdao u glavnom gradu Francuske. U dresu PSG-a je odigrao samo 19 utakmica i veoma brzo je napustio Park Prinčeva kao jedan od najvećih promašaja. Još jedan promašaj i još jedan veznjak.



Yohan Cabaye je još jedno iem koje se smatra velikim promašajem uprave PSG-a. Veznjak Newcastle Uniteda je bio veoma bitan na St James Parku i PSG je u januaru 2014. godine platio 25 miliona eura za njegov transfer. Isti slučaj kao i sa Krychowiakom, Cabaye je stigao kao veliko pojačanje, ali nije opravdao očekivanja i igrao je ispod svih očekivanja. 

U Parizu se zadržao godinu i pol. Jese Rodriguez je zadnje ime sa spiska najvećih promašaja. PSG je 2016. godine platio čak 25 miliona eura za krilnog napadača Real Madrida koji je u to vrijeme bio jedno od mladih obećanja Kraljevskog kluba.



Međutim, može se reći da je to najbolja prodaja Reala jer je Španac totalno podbacio i nije se nikad dokazao. Samo 6 mjeseci kasnije napustio je klub i otišao u Las Palmas. Za PSG je odigrao svega 18 utakmica i smatra se najvećim promašajem posljednjih godina velikana iz Pariza.

Rodriguez je danas u Sampdoriji gdje se bori da ne ispadne u Seriju B, ali svojim učinkom će teško šta pomoći jer je do sada odigrao tek 108 minuta za družinu Dejana Stankovića.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.