Svi pamte samo Galacticose, a niko velike promašaje - Izdvajamo 3 koja Perez sebi nikad neće oprostiti

Real Madrid je klub koji gotovo svaki prelazni rok napravi neku transfer bombu bez obzira oće li se ona pokazati kao pun pogodak ili kao veliki promašaj.


Florentino Perez nikada nije štedio novac i upravo zbog njegovog velikog ulaganja su nastajali popularni "Galacticosi" kojih se ljudi sjećaju, a rijetko se ko sjeća i velikih promašaja.

Svaki čovjek danas pogriješi pa i Perez koji na transfer tržištu i dalje vedri i oblači. Svi su jedva čekali da odjekne transfer bomba sa Kylian Mbappeom, ipak Francuz se bar za sada odlučio na ostanak u glavnom gradu Francuske.



Sigurno da su najveća imena koja je u svojoj eri Perez doveo na Santiago Bernabe po mnogima pravi Ronaldo, Zinedine Zidane, Luis Figo, Cristiano Ronaldo, Luka Modirć i Karim Benzema. Ovo su po mnogima najbolji potpisi Kraljevskog kluba, a svakako da je bilo i promašaja. Izdvajamo 3 najveća, a predvodi spisak onaj najskuplji potpis Pereza, Eden Hazard.

Neki će reći definitivno najveći promašaj ne samo u eri Pereza nego otkako postoji Real Madrid. 115 miliona eura je plaćen Belgijanac koji je od ljeta 2019. godine do danas odigrao svega 73 meča. Svi na Santiago Benrabeu jedva čekaju da njegov ugovor istekne i da svoju karijeru nastavi negdje drugo. Nekoliko puta je uprava pokušala da ga proda, ali zbog plate koju Hazard ima niko nije spreman da ga dovede.



Drugi veliki promašaj jeste Mariano Diaz koji je plaćen nešto malo više od 20 miliona. Stigao je kao veliko pojačanje i neko ko bi trebao biti zamijena za Karim Benemu, ali nedostatak minutaže i veoma loša forma su ga okarakterisale kao veliki promašaj Reala. Diaz ostaje bez ugovora na kraju sezone i novi neće biti ponuđen. 

Zadnje ime koje Perez neće sebi nikada oprostiti jeste Alvaro Odriozola. Ljeta 2018. godine Španac je plaćen 32 miliona eura, ali od tada pa do danas u dresu Reala je odigrao svega 47 utakmica.

Odriozola je sličan nslučaj kao i sa Hazardom koji je stigao kao veliko obećanje za Kraljevski klub, a ispostavio se kao veliki podbačaj.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.