Zahuktava se na AMEX-u: Uprava bira Potterovog nasljednika - Na spisku 2 imena koja imaju veliki potencijal

Niko se tome nije nadao, ali se uvijek desi ono što malo ko očekuje, Graham Potter je prihvatio poziv Chelsea i postao novi trener velikana sa Stamford Bridgea gdje je zamijenio Thomas Tuchela.


Brighton je odlaskom svog trenera inkasirao oko 20 miliona eura, ali danas nije sve u novcu jer je Potter sjajno vodio tim na početku nove sezone i to treba neko da nastavi. 

Sada je pred upravom sa AMEX stadiona da pronađe adekvatnu zamijenu, a može se reći da imaju koliko toliko vremena jer im je meč 8. kola Premier lige odgođen zbog štrajka željeznica, a nakon toga slijedi reprezentativna pauza.



Sledeće kolo je na rasporedu tek početkom novog mjeseca, a do tada ima sasvim dovoljno dana da uprava dobro razmisli kome ukazati povjerenje i postaviti ga za novog trenera. Brighton je sjajno startao pod palicom Grahama i nakon šest odigranih kola imaju učinak od 4 pobjede i po jedan poraz i remi. 

Bivši trener je sjajno posložio kocikice i svi su bili u čudu kada je prihvatio poziv posrnulog velikana, ali ipak to je poziv koji se u karijeri dešava jednom, vjerovatno, i jednostavno se mora prihvatiti. Graham je imao otkupnu klauzulu koju je Todd Boehly platio i tako Brighton ostavio bez trenera.



Klub trenutno predvo Adam Lallana, kao privremeni trener, dok se ne pronađe adekvatna zamijena, a navodno su na spisku 2 veoma zanimljiva imena sa velikim potencijalom. Ole Gunnar Solskjaer i Roberto De Zerbi su ušli u uži krug za izbor novog trenera, navode ostrvski mediji.

I jedan i drugi trener su trenutno bez aganžmana, Solskjaer otkako se rastao sa Manchester Unitedom dok je De Zerbi otišao iz Shakhtara zbog novonastale situacije u Ukrajini. Italijan je činio čuda sa Sassuolom koga je vodio prije velikana iz Ukrajine i voli veoma atraktivan i napadački fudbal, dok je Norvežanin puka suprotnost.



Ipak, Solskjaer ima iskustvo u Premier ligi koje bi moglo biti možda i presudno za njegovo dovođenje na AMEX stadion. Uprava je ta koja će u narednih nekoliko dana objaviti koga će staviti u ulogu novog trenera, a koga god da dovedu sigurno neće pogriješiti jer i jedan i drugi imaju potencijal.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.