Mane dobija vrhunskog saigrača iz Premier lige: Uprava Bayerna odredila primarnu metu za ljetni prelazni rok

Na Allianz Areni je ovo ljeto bilo veoma interesantno i prometno jer je klub napustilo nekoliko zvijezda, a sa druge strane i nekoliko ih je stiglo.


Kao najveći gubitak svakako je odlazak Roberta Lewandowskog koji se nakon 8 godina odlučio na odlazak i za nastavak karijere odabrao Barcelonu. 

Pored Poljaka, i prve zvijezde tima, Allianz Arenu su još napustili Niklas Sule, Corentin Tolisso, Chris Richards, Marc Roca i Tanguy Nianzou. Odlaskom ovih igrača je inkasirano nešto malo više od 135 miliona eura što je pristojan iznos.



Što se tiče dolazaka njih je bilo u velikom broju, a kao najveće pojačanje ovo ljeto je svakako Sadio Mane. Bivša zvijezda Liverpoola se odlučila za Bundesligu, a uprava Redsa je njegovim odlaskom inkasirala skromna 32 miliona eura. 

Pored Senegalca, Bavarskog giganta su još pojačali Matthijs de Ligt, Mathys Tel, Ryan Gravenberch i Noussair Mazraoui. Na papiru veoma ambiciozan i respektabilan roster, ali na terenu puka suprotnost. Julian Nagelsmann kao da nije dorastao poslu kakav sa sobom nosi velikan iz Minhena i nakon jučerašnjeg poraza sve ukazuje da su mu dani na Allianz Areni odbrojani.



Bayern u Bundesligi ima skor od po 3 pobjede i remija, te 1 poraz. To je nešto nezamislivo za Bayern jer znamo koliko su bili dominantni minulih sezona. U Ligi prvaka je druga priča jer imaju 2 pobjede, a obe su ostvarene protiv veoma teških protivnika Intera i Barcelone.

Itekako se osjeti odlazak Lewandowskog i uprava Bayerna već sada razmišlja o ljetu i pojačanju na mjestu klasičnog napadača kako bi rasateretlili Manea koji trenutno tu poziciju igra. Kako prenosi ugledni italijanski novinar Gianluca Di Marzio, Senegalac bi mogao dobiti najboljeg mogućeg saigrača u ovom trenutku, a riječ je o zvijezdi Premier lige i Tottenham Hotspura, Harry Kaneu.



Englez igra vrhunski fudbal na ostrvu i vjerujemo da bi mogao nastaviti tamo gdje je Robert stao u Bayernu. Uprava na čelu sa Oliver Kahnom i Hasan Salihamidžićem ozbiljno razmišlja o angažovanju 29-godišnjem napadaču kog su željeli i ovo ljeto, ali od realizacije transfera nije bilo ništa. 

Prema istom izvoru Bayern je već ostvario kontakt sa agentom Kanea i polako priprema teren za zvaničnu ponudu, a transfer bi se trebao desiti na ljeto. Iako posao Nagelsmanna nije siguran, uprava je ta koja na Allianz Areni želi Kanea, a pravo je pitanje ima li trenera koji ne bi Engleza u svom timu.



Očekuje nas još jedna u nizu velikih sapunica, a samo što se zatvorio ljetni prelazni rok, pun velikih i spektakularnih tansfera, jedva čekamo novi da se otvori. Sigurni smo da će Bayern pokušati i u januaru stići do Kanea, ali to će biti teško izvodljivo, a onda će sve usmjeriti ka ljetu i konačnom transferu.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.