Boehly već zna koga treba dovesti na ljeto i neće pitati šta košta: Meta, jedan od najtraženijih veznjaka današnjice

Todd Boehly ima jasnu viziju šta napraviti od Chelsea u budućnosti, a to je započeo rekonstrukcijom u upravi.


Nakon relativno lošeg starta u Premier ligi i uvodnog poraza u Ligi prvaka, novi vlasnik Plavaca nije ima drugog izbora nego da uruči otkaz Thomas Tuchelu.

Već po samom dolasku Amerikanca u klub došlo je do nesuglasica i mimoilaženja mišljenja na relaciji Tuchel - Boehly. Razlog toga je bio Cristiano Ronaldo čiji je Boehly transfer dogovorio na Stamford Bridge, a Tuchel sve stopirao jer je smatrao da Portugalac ne odgovara njegovom stilu fudbala i da će narušiti atmosferu u svlačionici.



Boehly je čekao samo pravi trenutak da uruči otkaz Tuchelu i kap koja je prelila češu jeste bio poraz od Dinama iz Zagreba. Jedini gol je postigao Mislav Oršić koji je može se reći spakovako kofere Tuchelu da napusti London.

Umjesto Njemca je stigao dojučerašnji trener Brightona Graham Potter, ali ni on svoj mandat nije započeo na najbolji način. Naime, prva utakmica je bila ona u Ligi prvaka protiv Salzburga, a rezultat je glasio svega 1:1. Potter je zadovoljan igrom i pruženim, ali je izostalo ono najbitnije, rezultat.



Sigurno da novom treneru treba vremena da karte posloži, a već u januaru bi mogao napraviti malu reknstrukciju tima. Ipak, kako navodi ugledni britanski list The Sun, Boehly je spreman ispuniti sve želje Potteru u ljeto, a jedno ime iskače u prvi plan.

Naime, prva meta za ljetni prelazni rok bi trebao biti Jude Bellingham koga traži nekoliko velikih klubova, ali Amerikanac neće pitati za cijenu i nada se da će mladog Engleza od sledeće sezone gledati na Stamford Bridgeu.



Kako isti list prenosi, Boehly je spreman platiti čak 113 miliona eura koliko zapravo uprava Borussije Dormtund traži za svoju prvu zvijezdu. Svi sa Signal Iduna Parka su svjesni da neće još dugo moći zadržati reprezentativca Engleske i da bi bilo možda i najpametnije na kraju sezone da ga prodaju i unovče.

Jude ima ugovor do ljeta 2025. godine, i nisu primorani da ga prodaju, ali je pravo pitanje da li će u budućnosti imati priliku da ga prodaju za ovoliki novac. Boehly je svjestan da mora što prije reagovati i bar napraviti načelan dogovor sa velikanom Bundeslige jer velikani poput Real Madrida, Liverpoola i Manchester Uniteda stoje u redu za Engleza.



Bellingham je budućnost fudbala i ko ga uspije pokupiti taj će svoj vezni red osigurati za dug period. Biće veoma zanimljivo ispratiti cijelu situaciju oko ove transfer sage i jedva čekamo da vidimo koji će klub mladi Englez izabrati, tačnije čija će ponuda biti unosnija po Bellinghama.

Iz Dortmunda će sigurno žaliti, ali sa tim novcem mogu gotovo pola tima promijeniti, a toga je svjestan i Edin Terzić.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.