Tako to radi Perez: Nakon Alabe i Rudigera još jedno veliko, svjetsko, ime stiže u Madrid i opet besplatno

Florentino Perez nastavlja sa sjajnim poslovima na transfer tržištu i može se reći da u zadnje vrijeme tačno zna šta radi.


Carlo Ancelotti je doveden da podmladi tim i napravi smjenu generacija, a to radi na veoma dominantan način jer rezultati ne trpe i na terenu se ništa ne primjeti.

Tokom ovog ljeta na Santiago Bernabe nije stiglo mnogo pojačanja, tačnije Ancelotti je doveo igrače koji su mu bili potrebni da kompetira roster, Aurelien Tchouameni i Antonio Rudiger. Prvi je stigao za okruglo 80 miliona eura dok je drugi stigao potpuno besplatno.



Njemac je još jedan veliki besplatan posao Pereza, nakon što je prošle sezone doveden David Alaba. Prema navodima španskih listova bliskih klubu, Real Madrid će nastaviti u istom pravcu i dovoditi igrače koji ostaju bez ugovora, a jedan je već pronađen i Perez već radi na tome da se posao na vrijeme realizuje. 

Naime, riječ je o Milan Skriniaru koji ima ugovor do ljeta 2023. godine i za sada nema nikakvih naznaka da bi isti mogao biti produžen. Upravo to pomno prati uprava Kraljevskog kluba koja će već u januaru pokušati potpisati predugovor sa jednim od najboljih defanzivaca sa Apeninskog poluostrva.



27-godišnji reprezentativac Slovačke je tokom ovoga ljeta bio na meti PSG-a, ali je Inter odbio sve napade u nadi da će igrač ostati vjeran klubu. Međutim, sada sve ukazuje da su napravili veliku grešku i umjesto da su zaradili nešto njegovom prodajom sada će ga izgubiti potpuno besplatno i to zahvaljujući jednom od najjačih ljudi u svijetu fudbala Perezu. 

Prvi čovjek Kraljevskog kluba zna u zadnje vrijeme kako da iz velikih klubova potpuno besplatno dovede igrača koji vrijede i koji se smatraju jednim od najboljih. 

Skriniar trenutno u dresu Neroazzurra zarađuje oko 3 miliona eura po sezoni, a vjerujemo da će Perez dati sjajnom štoperu koliko poželi samo da dođe u Madrid.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.