Xavi je izgradio tim za velika djela i sada se riješava viška: Čak 4 zvijezde na zimu napuštaju Camp Nou

Tokom ljetnog prelaznog roka na Camp Nou je stiglo nekoliko značajnih pojačanja, a sve zaasluge za to idu mađioničaru Joan Laporti.


Klub je u teškoj finansijskoj sitauciji, ali i pored toga Katalonskog giganta su pojačala velika, svjetska, imena ovoga ljeta.

Robert Lewandowski, Raphinha i Jules Kounde su plaćeni 153 miliona, a u klub su stigli još Franck Kessie, Andreas Christensen, Marcos Alonso i Hector Bellerin, i sva četvorica potpuno besplatno. Kada se igračima koji se već nalaze na Camp Nou pridodaju nova pojačanja dolazi se do zaključka da Xavi Hernandez ima na raspolaganju veoma perspektivan roster.



Španac je izgradio tim po svojoj želji i spreman je da se vrati u sami vrh kako La Lige tako i Lige prvaka. Sigurno da će trebati malo vremena da se uigraju svi igrači i da to izgleda kao jedna kompaktna cijelina, ali i to će iz utakmice u utakmicu sve da se riješi. 

Ono čega se Xavi treba riješiti jeste viška, a to je spreman već na zimu da učini. Prema navodima uglednih listova bliskih klub, Xavi je imenovao čak 4 zvijezde koje želi da se riješi kako bi rasteretio budžet i kako bi na raspolaganju imao nešto manji broj igrača.



Radi se o 3 legende kluba, Sergio Busquetsu, Jordi Albi i Gerard Piqueu, i Memphis Depayu koji je bio već na izlaznim vratima ovo ljeto. Riješavanjem ova 4 imena itekako bi se rasteretio budžet, jer sve 4 zvijezde imaju itekako paprene ugovore. Laporta će učiniti sve kako bi imao dovoljno prostora da na zimu ispuni Xavijeve želje. 

Vjerujemo da će do zime Xavi viditi koja mu pozicija škripi i da će je u januaru dodatno ojačati. 

Barca pravi tim koji bi trenbao u budućnosti postati dominantan kao u vrijeme kada je na klupi sjedio Pep Guardiola.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.