Ten Hag na zimu nastavlja sa rekonstrukcijom rostera: Holanđanin u Madridu pornašao 2 akvizicije

Manchester United nakon veoma lošeg starta u Premier ligi je vezao 4 pobjede i sada mnogi vjeruju u njih da mogu nešto napraviti u ovoj sezoni.


Ono što posebno raduje navijače jeste to da su pobjedili u dva velika derbija, prvo Liverpool pa onda i Arsenal, i to može biti samo motiv više za sve na Old Traffordu.

Erik ten Hag je prihvatio jednu od najvrućih stolica ovo ljeto i u uvodnim kolima nije izdržao pritisak. Međutim, kako su sedmice prolazile tako se on, ali i cijeli tim, dizao i sada to izgleda baš onako kako bi Manchester United trebao izgledati.



Rano je još govoriti da li je bivši trener Ajaxa pun pogodak za Crvene Đavole, ipak je tokom ljeta potrošio nešto malo više od 240 miliona eura na sklapanje tima. Međutim, prema navodima ostrvskih medija, Ten Hag planira tokom zime potrošiti još novca kako bi u potpunosti kompletirao roster i imao tim o kom sanja.

Naime, isti izvori navode da su želje 2 zvijezde Atletico Madrida, Jan Oblak i Joao Felix. I jedan i drugi su odavno na radaru Manchester Uniteda, a sada Ten Hag želi biti uporan i što prije završiti još ova dva potpisa. Oblak bi zauzeo mjesto umjesto Davida De Gee na golu, i to vjerovatno odmah po dolasku u klub.



Što se tiče mladog Portugalca njega Holanđanin vidi kao nekog ko će Cristiano Ronaldu uručiti ispisnicu iz kluba. Iako ne igra klasičnog napadača Ten Hag je spreman pružiti tu šansu 22-godišnjem Felixu. Brzonogi Felix bi bio odličan tandem sa Antonyjem na jednoj i Jadon Sancho na drugoj strani terena gdje bi se konstantno mogli rotirati. 

To su zamisli Ten Haga i vidićemo šta će se desiti, a za ova 2 potpisa će porodica Glazers morala dobro da razbije kasu. 

Sve će se znati kada se završi Svjetsko prvenstvo u Kataru koje je krajem godine i kada se otvori zimsko tržište prvog dana nove godine.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.