Allegri kao da ima zadatak upropastiti Juve: Umjesto pojačanja svjetske klase, on želi otpisanog defanzivca Madriđana

Na Allianz stadionu se dešavaju veoma čudne stvari, a neko bi pomislio da je Massimiliano Allegri došao u klub po zadatku da ga totalno upropasti.


Iskusni Italijan je doveden da Scudetto vrati u Torino, ali Allegri minule sezone nije bio ni blizu da ugrozi gradske rivale Milan i Inter.

Uspio je čak da izgubi finale kupa protiv Intera i može se reći da je minula sezona, sezona za zaborav. Mnogi su vjerovali da će se u novoj sezoni probuditi, ali za sada stvari ne funkcionišu kako treba. Može se reći da imaju loš start u Seriji A iako nemaju poraza, ali 2 pobjede i 4 remija nisu za svaku pohvalu.



Da stvar bude još gora u Ligi prvaka nakon 2 kola imaju isto toliko poraza i zbog lošeg početka sezone mnogo se priča o otkazu. Međutim, uprava Juventusa bi ako uruči otkaz Italijanu na ime obeštećenja morala isplatiti ozbiljan novac što im sad nije u interesu.

Tokom ljeta se Allegri fino pojačao, u klub su stigla ozbiljna pojačanja, ali se to na terenu ne primjeti. Na Allianz stadion su ovo ljeto stigli Angel Di Maria, Filip Kostić, povratnik Paul Pogba, Bremer, Leandro Paredes, Arkadiusz Milik i Andrea Cambiaso koji je stigao iz Bologne i gdje je odmah vraćen na pozajmicu.



Uz već prisutne Dušana Vlahovičai Federico Chiesu može se reći na papiru prvi kandidat za Scudetto, ali na terenu daleko od toga. Allegri već razmišlja o pojačanjima za zimu, a navijači kada su čuli u kom pravcu Italijan razmišlja ostali su šokirati, blago rečeno.

Umjesto da se Stara Dama pojačava igračima svjetske klase, Allegri želi otpisanog beka Real Madrida, a riječ je o Alvaro Odriozoli. 26-godišnji Španac je minule sezone bio u Fiorentini i stil fudbala na Apeninima mu prija, ali koliko je dobar za velikana iz Torina pravo je pitanje.



Desni bek nije dovoljno dobar za Carlo Ancelottija, ali izgleda jeste za Allegriaja koji je navodno već rekao upravi da krenu u realizaciju transfera. Bianconere bi ovaj transfer trebao koštati između 15 i 20 miliona eura, a šta će sa njim dobiti pravo je pitanje i vrijeme će pokazati, ali zaista čudne poteze radi Allegri.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.