Laporta zna kako se završavaju veliki i besplatni transferi: Camp Nou na ljeto očekuje zvijezdu Manchestera

Joan Laporta je tokom ljetnog prelaznog roka napravio čudo i gotovo cijeli svijet mu se divi šta je uradio na transfer tržištu.


Klub koji grca u dugovima i koji se trenutno nalazi u veoma lošoj finansijskoj situaciji je potrošio 153 miliona na 3 igrača, i još 4 su stigla potpuno besplatno. 

Robert Lewandwoski, Raphinha i Jules Kounde su plaćeni, a besplatno su stigli Franck Kessie, Andreas Christensen, Marcos Alonso i Hector Bellerin. Xavi Hernandez šta je poželio tokom ljeta to mu je Laporta i ispunio. Sada Katalonski gigant ima veoma kvalitetan roster koji bi ove sezone mogao biti veliko iznenađenje i klub od koga se mnogo očekuje.



Sigurno da treba tu vremena da se igrači uigraju i protiv Bayerna iz Minhena se to sve vidilo kada su u 2. kolu Lige prvaka poraženi sa 2:0 iako je na samom terenu situacija bila dosta drugačija. U prvom poluvremenu Baraca je bila ta koja je stvarala šanse i imala više od igre, ali su izostali golovi što je Bayern odmah na početku drugog poluvremena iskoristio i na kraju rutinski utakmicu priveo kraju.

Ljetni prelazni rok je gotov, a Laporta već razmišlja o novim pojačanjima koji bi mogli biti od koristi za klub. Da prvi čovjek Barce zna kako se dovode velika i besplatna pojačanja to je pokazao ovo ljeto, a već planira isto uraditi i sledeće.



Prema navodima uglednih španskih listova, Laporta je već bacio oko na zvijezdu Manchester Cityja, Ilkay Gundogana, kome ugovor ističe na kraju sezone i koji bi bio idealno, privremeno, riješenje da zamijeni Sergio Busquetsa. 

31-godišnji Njemac je veoma važna karika na sredini terena Cityja jer ispunjava sve zamisli Pep Guardiole, a isto tako je veoma aktivan u protivničkom šesnaestercu i kraj svog imena ima već 2 gola uz jednu asistenciju. Barca već neko vrijeme prati Njemca, a sada kada znaju da ga mogu potpisati potpuno besplatno na kraju sezone Gundogan postaje prioritet i primarna opcija za sredinu terena.



Prema istim izvorima kontakti su već uspostavljeni sa igračevim agentom i njemu je već predstavljena formalna ponuda. Mnogo više detalja će se znati nakon Svjetskog prvenstva u Kataru, a Barca već u januaru može potpisati predugovor sa veznjakom svjetske klase.

Njemac bi zauzeo mjesto Busquetsa koji naginje ka odlasku u MLS gdje će i završiti svoju profesionalnu karijeru jer ima 34 godine. 

Vjerujemo da bi Gundogan trebao biti kratkoročno riješenje i neko ko bi bio mentor mlađim veznjacima koji će sigurno u narednom peridou dolaziti na Camp Nou.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.