Naglesmann dobio ultimatum, ili pobjeda ili pakuj kofere: Uprava Bavaraca već ima spremnu zamijenu

Još jedno kolo je pred nama ovoga vikenda prije reprezentativne stanke i utakmica u Ligi nacija.


Do sada smo vidili nekoliko smjena trenera, a od većih klubova koji su promijenili trenera svakako treba izdvojiti Chelsea i smjenu Thomas Tuchela.

Na njegovo mjesto, na klupu Plavaca, je sjeo Graham Potter koji nije imao debi iz snova jer je u 2. kolu Lige prvaka odigrao tek mršavih 1:1 protiv Salzburga. Treneri koji na početku sezone nisu zadovoljili i kojima se već trese stolica jesu Massimiliano Allegri i Julian Nagelsmann.



I jedan i drugi trener nisu ušli u sezonu onako kako se od njih očekivalo. Allegri sa Starom Damom nakon šest odigranih kola u Seriji A ima učinak od dvije pobjede i četiri remija, ali zato u Ligi prvaka imaju dva poraza što je veoma loš početak. 

Što se tiče Bavarskog giganta niko skoro nije zadovoljan mladim trenerom, a razlog jesu tri vezana remija u Bundesligi. Iako je u 2. kolu, najjačeg klupskog takmičenja na Starom kontinetu, savladana Barcelona sa laganih 2:0, Bayern nema više onu prepoznatljivu igru koja ga je nekada krasila.



Prema navodima uglednih njemačkih listova Bayern bi nakon reprezetnative pauze mogao imati novog trenera. Isti izvori navode da je uprava Nagelsmannu dala ultimatum, ili pobjeda ili može da pakuje kofere. Bayern danas igra protiv Augsburga u gostima i na papiru je izraziti favorit, ali ćemo viditi u praksi na terenu. 

I dok se mladi Njemac sprema za taj meč, uprava radi na potencijalnoj zamijeni. Kako isti izvori navode uprava ima već spremno riješenje ako Nagelsmann ne ispuni zacrtano. Mnogo se razmišljalo o potezu Tuchela koji je trenutno bez aganžmana, ali prema istim izvorima Njemac je spreman da odmori godinu dana od fudbala i onda razmisli o svojoj trenerskoj karijeri jer izgleda da mu je teško pao otkaz na Stamford Bridgeu.



Hasan Salihamidžić i Oliver Kahn su ekspresno pronašli i plan B, a on glasi Mauricio Pochettino. Naime, biši trener Tottenhama i PSG-a se čini kao najidealnije riješenje jer Argentinac zna upravljati sa velikim igračima kakve je vodio u dva navedena kluba i radi se o zaista perspektivnom treneru.

Pochettino je trenutno jedan od najtraženijih trenera na Starom kontinentu otkako se rastao sa Parižanima. 

Uprava Bavaraca je već ostvarila kontakte i uskoro će se znati više detalja, a prije svega treba viditi kako će Nagelsmann podnjeti pritisak i meč protiv Augsburga.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.