Isplivao pravi razlog dolaska Dybale na Olimpico: Ključ, možda najvećeg transfera u istoriji Rome, drži Mourinho

Roma je tokom ljeta napravila ozbiljan tim koji je ušao u uži krug potencijalnih osvajača Serije A.


Jose Mourinho je tokom ljetnog prelaznog roka potrošio svega 8.5 miliona eura, a u klub su stigla velika imena, prije svega tu mislimo na Paulo Dybalu. 

Argentinac je ključan igrač ove sezone i oko njega se već sada vrti sve. Pored njega na Olimpico su stigli Nemanja Matić, Mile Svilar, Zeki Celik, Mady Kamara, Andrea Belotti i Georginio Wijnaldum koji se odmah povrijedio i sa terena će izbivati do januara.



Svakako da je povreda Holanđanina veliki hendikep, ali mora se ići dalje i toga je svjestan Mourinho. Za sada u Seriji A nakon šest odigranih kola imaju učinak od 4 pobjede i po jedan remi i poraz. Sada kada je sezona odmakla i kada se vidi da je glavni igrač na terenu Argentinac polako na površinu isplivavaju zanimljivi detalji. 

Naime, Dybala je iznio u javnost zašto je od toliko ponuda koje je imao na stolu izabrao onu Rome. "Jako sam sretan što igram za Romu. Bilo je lako doći ovamo jer ono što mi je Mourinho reako uvjerilo me 100% da želim biti dio ove ekipe. Moja porodica i ljudi oko mene su ti kojima morate vjerovati pri donošenju određenih odluka. Oni su mi pomogli da se odlučim igrati za Romu, oni su pomogli, ali je Mourinho presudio." bila je jasna nova zvijezda Vučice iz Rima.



Ovim riječima je Dybala apostrofirao da je Posebni imao veliki uticaj na njegov dolazak iako je na stolu imao unosnije ponude od one koju je dobio na Olimpicu. Da su svi zdravi, prije svega tu mislimo na Wijnalduma, i da zdravlje služi Nicolo Zaniola, Roma bi mogla iz prikrajka da se nada Scudettu na koji čekaju više od 20 godina. 

Sigurno da je ova sezona Serije A jedna od najinteresantnijih i najujednačenijih unazad nekoliko godina.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.