Dobri stari recept Kloppa - U prošlosti je sa St Mary's stadiona dovodio velika imena, a isto želi i na zimu

Jurgen Klopp nikako ne može da bude zadovoljan ulaskom u novu sezonu zbog činjenice da imaju već tri remija i jedan poraz u Premier ligi.


Da stvar bude još gora već su upisali jedan poraz i u Ligi prvaka kada su na Diego Armando Maradona stadionu demolirani od strane Napolija sa 4:1.

Trener Liverpoola za ovako loš start krivi povrede, a pogotovo se to odnosi na zadnju liniju i vezni red. Ibrahiam Konate je još van stroja, a Joel Matip se vratio i trebalo bi da se vrati u startnu postavu. Matip bi trebao za zamijeniti Joao Gomeza koji nije na visini zadatka, na startu sezone, i u nastavku bi štoperski tandem trebao činiti Matip - Virgil van Dijk.



Što se tiče veznog reda sa povredama se mučio Thiago Alcantara, Naby Keita, Curtis Jones, Jordan Henderson i Alex Oxlade-Chamberlain, i to se odmah odrazilo na kreativnošću. Zbog učestalih povreda, pogotovo u zadnjoj liniji, Klopp planira već na zimu da posegne za još jednim, kvalitetnim, štoperom.

Naime, posljednjih nekoliko godina Liverpool je stalna mušterija na St Mary's stadionu, domu Southamptona, gdje je pokupio neke od velikih igrača, Van Dijka, Sadio Manea, Ricky Lamberta i Adama Lallanu.Pogotovo se izdvajaju Van Dijk i Mane koji su izrasli u svjetske fudbalere, a sada po starom receptu Klopp želi da pazari na St Mery's stadionu.



Njemački stručnjak je oko bacio na štopera Armel Bella-Kotchapa. 20-godišnji štoper je ovog ljeta stigao u Southampton iz Bochuma, a njegov transfer je koštao svega 10 miliona eura. Već se transfer počeo isplaćivati jer Armel pruža sjajne partije, a ubrzo bi njegovom prodajom mogli zaraditi.

Klopp ozbiljno razmišlja o transferu svog sunarodnika i to već sada na zimu jer želi da pojača zadnju.

Bella-Kotchap bi sigurno mogao dosta toga naučiti uz Van Dijka i Matipa, i u budućnosti sa Konateom činiti strašan štoperski tandem.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.