Alonso, Balde i Alba nisu dovoljni: Xavi dugoročno riješenje na lijevom beku pronašao u velikanu Ligue 1

Xavi Hernandezu je ovoga ljeta ispunjena svaka želja koju je poželio, i sada na rapolaganju ima veoma ambiciozan i kvalitetan roster.


Robert Lewandowski, Raphinha i Jules Kounde su plaćeni 153 miliona, a na Camp Nou su stigli još Franck Kessie, Andreas Christensen, Marcos Alonso i Hector Bellerin potpuno besplatno. 

Međutim, uvodni kiks u La Ligi protiv Rayo Vallecana je nagovjestio da će trebati vremena igračima da se uigraju i da to sve štima kako treba. Nakon tog kiksa usljedila je serija pobjeda kako u La Ligi tako i u Ligi prvaka, čak 5 pobjeda u nizu.



Ipak, sjajan niz je prekinuo Bayern Minhen u 2. kolu Lige prvaka koji je na svom stadionu slavio 2:0, ali Barcelona je u većem dijelu utakmice bila ravnopravan, pa čak i bolji rival. Xavi je svjestan da se tim još mora uigrati i da će iz utakmice u utakmicu izgledati sve bolje na terenu. 

Iako ima do zimskog prelanzog roka još Xavi polako razmišlja o novim pojačanjima. Prema navodima uglednog španskog lista Sport, Xavi želi da ojača poziciju lijevog beak. Barca je trenutno dobro pokriven na poziciji uz lijevu aut liniju sa 3 kvalitetna beka, Jordi Alba, Alejandro Balde i ljeto pojačanje Alonso, ali sada se traga za dugoročnim riješenjem na toj poziciji.



Xavi je veoma zainteresovan i već neko vrijeme prati zvijezdu Ligue 1, tačnije Monaca, Caio Henriquea. 25-godišnji Brazilac je započeo fenomenalno novu sezonu i već je uspio da na 5 mečeva u Ligue 1 čak 4 puta bude asistent. Upravo jedan takav prodoran bek treba Xaviju koji će naslijediti Albu koji polako ulazi u pozne godine.

Uprava Barce, na čelu sa Joan Laportom, su dobili zadatak da pripreme teren i pokušaju već u januaru potpisati sjajnog beka.

Henrique se čini kao idealno dugoročno riješenje i zamijena za Albu, pa otud i toliki interes Xavija za njegov potpis.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.