Ten Hag će u januaru imati 100 miliona na raspolaganju - Poznata meta na koju će taj novac biti utrošen

Manchester United, tačnije Erik ten Hag, je tokom ljetnog prelanzog roka na nova pojačanja potrošio nešto malo više od 240 miliona eura, što ga svrstava u najveće potrošače ovog prelaznog roka.


Holanđanin je stigao na Old Trafford kao novi trener i odmah roster prilagodio svojoj formaciji i svojoj filozofiji igre. 

Tako su tokom ljeta u crveni dio Manchestera su stigli Tyrell Malacia, Christian Eriksen, Martin Dubravka, Casemiro i Antony. Sva pojačanja su opravdana i na svim je insistirao Ten Hag, ali malo zbunjuje činjenica da je bivši veznjak Real Madirda plaćen nešto malo više od 70 miliona eura, a sa bonusima ta cifra bi mogla iznositi čak 80 miliona.



Kvalitete nisu sporne, ali su sporne godine koje Casemiro ima, a ima ih 31. Nova sezona za Crvene Đavole nije započela kako su mnogi priželjkivali i dva vezana poraza su probudili sumnju da Ten Hag ipak nije dorastao klupi velikana kakav je Manchester United. Ipak, nakon ta dva vezana poraza usljedila je serija od četiri pobjede, a u toj seriji su padali Liverpool i Arsenal. 

Još jedan, onaj najveći, ipspit imaju poslije reprezentativne pauze protiv gradskog rivala Cityja i tada će se vidi kako izabranici Ten Haga stoje na terenu. Dok se prvenstvo polako zahuktava, Holanđanin već razmišlja u budućnost i razmišlja o potencijalnim pojačanjima tokom zimskog prelaznog roka. 



Prema navodima ostrvskih medija, Ten Hag će na raspolaganju imati 100 miliona eura za pojačanja u januaru, a toj cifri će se dodati i novac od mogućih prodaja kojih bi trebalo biti, a između ostalog se pominje odlazak Cristiano Ronalda. Uprava Uniteda je već dobila zadatak da ispita teren oko potpisa Victora Osimhena. 23-godišnjak se i tokom ljeta povezivao sa Old Traffordom, ali konkretne ponude nije bilo na stolu Aurelio De Laurentiisa.

Sada prema tvrdnjama ostrvskih medija, Ten Hag je spreman svih 100 miliona iskoristiti i dovesti jednog od najboljih napadača današnjice koji bi trebao biti zamijena za Portugalca i budućnost Uniteda. 

To svakako neće biti lako, ali teško da će prvi čovjek Napolitanaca biti imun na 100 miliona, ako se zna da je na velikana podno Vezuva finansijska kriza ostavila posljedice.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.