Ronaldo ili Messi: As Manchester Cityja odabrao skim bi radije igrao i na to dao logično objašnjenje

Mnogo smo slušali, a tek ćemo da slušamo, ko je bolji Cristiano Ronaldo ili Lionel Messi, i vjerujemo da će odgovori biti itekako različiti jer će svako reći ime onoga ko mu je draži.


U zadnje vrijeme sve više novinara u intervjuima sa igračima postavljaju pitanje, ko je po njima bolji ili pak sa kim bi više voljeli igrati, a odnosi se naravno na poenuti dvojac koji u svojim vitrinama ima osvojenih 12 Zlatnih loptih kombinovano. 

Svako ima pravo na svoje mišljenje, a isto tako nikada se neće moći sa pravom reći bolji je taj i taj jer je to prosto nemoguće. U jednom od velikih intervuja sa zvijezdom Manchester Cityja, Kevin de Bruyneom, Belgijanac je između ostalih dobio upravo to pitanje, sa kim bi radije da igra zajedno u timu.



Na iznenađenje mnogih, ali na radost onih drugih, jedan od najboljih veznjaka današnjice je odabrao zvijezdu gradskog rivala Uniteda, Ronalda, a pritom je dao i logično objašnjenje zašto baš Portugalac ispred Argentinca. 

"Radije bi igrao sa superzvijezdom Manchester Uniteda jer je on klasičan napadač za razliku od zvijezde PSG-a koja je više playmaker.", rekao je reprezentativac Belgije i dodao. "Ja sam playmaker, treba mi napadač, onda je normalno da odaberem Ronalda u ovom slučaju.", bio je jasan De Bruyne.



Ronaldo se dovodio u vezu sa Manchester Cityjem poršlo ljeto prije nego je stigao na Old Trafford i sitnice su dijelile da njih dvojica ipak postanu saigrači. Teško da će se to u budućnosti destiti, ali u svijetu fudbala se nikad ne zna šta donosi novi dan. Belgijanac je postao ključan igrač Pep Guardiole i ove sezone se od njega, i uz Erling Haalanda, najviše očekuje. 

Mnogi vjeruju da je Norvežanin trebao da sklopi mozaik kako bi tim izgledao kompaktno i kako bi se napokon na Etihad donio pehar Lige prvaka. 

De Bruyne je u maniru velikih igrača, kakav je i sam, odgovorio na uvijek nezgodno pitanje, ko je bolji ili sa kim bi radije igrao, a sada mnogi mogu protumačiti ovaj odogovor kako njima najbolje odgovara.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.