Tako to radi Perez: Real koristi dobar odnos sa Flamengom i dovodi novog Casemira za duplo manje novca

Florentino Perez, iz prelaznog roka u prelazni rok, svojim potezima zadivljuje cijelu fudbalsku javnost.


Jedan od rijetkih ljudi koji iz nemogućeg napravi moguće, a čist primjer toga jeste prodaja 30-godišnjaka za nešto malo više od 70 miliona eura plus 10 miliona kroz bonuse. 

U samom finišu ljetnog prelaznog roka Kraljveski klub je prodao Casemira Manchester Unitedu. Ništa tu čudno ne bi bilo da je cijena bila nešto niža od ove koja na kraju može iznositi vrtoglavih 80 miliona eura. Takođe treba spomenuti i prodaju Cristiano Ronalda prije 4 godine kada je Kraljevski klub inkasirao nevjerovatnih 117 miliona eura, a Portugalac imao 33 godine.



Juventus je tada dobrano napunio kasu Reala, a sve zahvaljujući pametnim potezima prvog čovjeka velikana iz Madrida. Odlaskom Ronalda napravljen je prostor za Karima Benzemu koji od tada igra atomski fudbal i trenutno se smatra jednim od najboljih napadača na planeti.

Prvi je kandidat za Zlatnu loptu, a vidićemo da li će je i osvojiti. Perez zaista čini prave poteze, a prodaja Casemira će imati posebnu vrijednost ako se ispostave informacije tačne koje objavljuju ugledni španski listovi. Naime, u Brazilu je pronađen "novi Casemrio" koji će Kraljevski klub koštati mizernih 30 miliona eura.



Riječ je o 21-godišnjem Joao Gomesu koji se smatra velikim obećanjem brazilskog fudbala, a Perez takve prilike ne propušta. Real i Flamengo imaju itekako dobar odnos, a u prošlosti su iz Flamenga u Madrid stizali Vinicius Junior i Reinier Jesus. Gomesa zbog kvaliteta koje posjeduje već nazivaju nasljednikom Casemira kako u reprezentaciji Brazila tako i na Santiago Bernabeu.

Sigurni smo da će se Perez dati sve od sebe kako bi Brazilca doveo već u januaru i kako bi Carlo Ancelotti nastavio sa smjenom generacija.

Za sada Italijanu smjena generacija ide perfektno jer rezultati ne trpe, a trofeji se osvajaju što je najvažnije za Pereza.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.