Iako se samo dovodi u vezu sa Bayernom Tuchel već zna koga dovesti: Želja preporođena zvijezda Barcelone

Thomas Tuchel od prije nekoliko dana nije više trener velikana sa Stamford Bridgea, Chelsea, a razlog otkaza leži u lošem početku sezone i nesuglasicama sa novim vlasnikom Todd Boehlyjem.


Tokom ljetnog prelaznog roka Njemac je dobio odriješene ruke da napravi tim po želji, a Tuchel je na nova pojačanja potršio nešto malo više od 280 miliona eura. 

Poraz od Dinama iz Zagreba u 1. kolu Lige prvaka je koštalo Tuchela mjesta trenera popularnih Plavaca, ali to je samo kap koja je prelila čašu Američkom bizmismenu. Naime, njih dvojica su došli do nesuglasica već tokom ljetnog prelaznog roka kada je Boehly sve dogovorio sa Jorge Mendesom da Cristiano Ronaldo postane novi stanovnik Stamford Bridgea, ali je to sve stopirao Njemac.



Tuchel je stavio veto na taj transfer jer je smatrao da bi Portugalac narušio odnos u svlačionici i da nije profil igrača kakav njemu treba u napadu. Boehly je prihvatio takvu odluku, ali nije mogao nikako da prihvati činjenicu da umjesto petostrukog osvajača Zlatne lopte želi posrnulu zvijezdu Barcelone, Pierre-Emerick Aubameyanga. 

Boehly je ispunio Tuchelu želju i doveo gabonca, ali kao da je čekao prvi veliki kiks, koji se desio u Zagrebu, da uruči otkaz Njemcu. To se desilo odmah dan nakon poraza protiv Dinama, a na mjesto trenera je nedugo zatim imenovan Graham Potter.



Pred novim trenerom je itekako težak zadatak i vidićemo kako će se snaći na novom poslu. Što se tiče Tuchela, on se odmah dovodi u vezu sa Bayernom iz Minhena, jer ni na Allianz Areni ne cvjetaju ruže. Julian Nagelsmann je sezonu započeo sjajno, ali kako je vrijeme odmicalo tako reultati u Bundesligi nisu baš najbolji. 

3 remija i 1 poraz, i to u zadnjem kolu protiv Augsburga, su učinak Nagelsmanna u Bundesligi u zadnja 4 kola. Ipak, za razliku od Bundeslige, u Ligi prvaka im ide itekako dobro jer nakon 2 kola imaju isto toliko pobjeda, a bili su bolji od konkurenata Intera i Barcelone.



Međutim, loše stanje u Bundesligi tjera upravu da razmišlja i o drugim opcijama i kao da nemaju dovoljno povjerenja u mladog stručnjaka. Iako se Tuchel samo dovodi u vezu sa trenerskom klupom Bayerna već zna koga bi prvo želio dovesti na Allianz Arenu.

Prema navodima njemačkih uglednih listova, Tuchel za svoj projekat na Allianz Areni želi probuđenu zvijezdu Barcelone, Ousmane Dembelea. 25-godišnji Francuz je bio na ivici propasti, ali dolazak Xavija na klupu Barce je bila pun pogodoak za Dembelea koji napokon pokazuje partije vrijedne 125 miliona eura koliko je plaćen prije 5 godina.



Njih dvojica se poznaju još iz vremena kada su bili u Borussiji Dortmund, a postoje velike šanse da ih u budućnosti zajedno vidimo i u drugom velikanu Bundeslige. Biće veoma zanimljivo ispratiti ovu situaicju, pogotovo to šta će uprava odlučiti sa Nagelsmannom i da li će sezonu završiti na klupi Allianz Arene, a kasnije da li će njegov nasljednik biti Tuchel.

Bavarskog giganta očekuje veoma težak period, a ova reprezentativna pauza će im sigurno dobro prijati da se malo smire strasti oko svega.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.