Ni Barca ni Atletico već treća opcija spašava karijeru Griezmanna: Velikan najjače lige nudi riješenje Francuzu

Antoine Griezmann ni sam ne zna gdje će na kraju ove sezone završiti zbog toga što sudjeluje u jednoj od najbizarnijih, legalnih, prevara.


Francuz je trenutno na pozajmici u Atletico Madridu iz Barcelone, a pozajmica je potpisana na 2 godine i završava se na kraju tekuće sezone. 

Minule sezone sjajni napadač je bio jedan od najvažnijih igrača Atletica i svi su vjerovali da će Diego Simeone otkupiti njegov ugovor u potpunosti, ali izgleda od toga neće biti ništa. Velikan sa Wanda Metropolitano stadiona ne stoji finansijski baš najbolje i nije spreman platiti 40 miliona eura koliko stoji i ugovoru.



Ta legalna prevara je upravo ovo što Atletico trenutno radi. Naime, kada se ugovor o pozajmici potpisivao stavljena je klauzula u kojoj je klub iz Madrida dužan da otkupi ugovor Francuza za 40 miliona ako Griezmann odigra 50% utakmica u dvije sezone.

Kada je Atletico uvudio da neće imati novca da otkupi ugovor Francuza u potpunosti odlučio se sjajnog napadača ostavljati na klupi i na teren ga slati zadnjih 30 minuta. Mnogi se sigurno pitaju kakve to veze ima kada je igrao utakmicu, ali caka leži u tome da se u 50% odigranih utakmica računaju samo one u kojma Francuz na terenu provede 45 i više minuta.



Tako legalno Atletico izbjegava obavezu da otkupi ugovor i tu vjerujemo da jedino ispašta samo Griezmann koji na ternu provodi 30 minuta po utakmicu. Izuzetak leži na meču protiv gradskog rivala Reala za vikend, gdje je francuz odigrao svih 90 minuta, ali vjerujemo da će se praksa od po 30 minuta nastaviti poslije reprezentativne pauze. 

I dok spor dva kluba traje kao idealno riješenje se nameće treća opcija, a ona glasi Manchester United i Erik ten Hag, navodi ugledni britanski list The Athletic. Prema istom izvoru, United je spreman već tokom zime probiti sve barijere i potpisati Griezmanna koji na početku ove sezone blista, iako na terenu provodi veoma malo.



Ako se izuzme utakmica protiv Real Madrida, 31-godišnji Francuz je na 192 minuta provedena na terenu postigao 3 gola i ima jednu asistenciju što je zaista sjajan učinak. Ten Hag vidi Griezmanna kao idealnu zamijenu za Cristiano Ronalda koji bi na zimu mogao napustiti Old Trafford. Barca je, vjerujemo, spremna pristati na sve samo kako bi igrača skinula sa platne liste, a to je primarni cilj Joan Laporta.

Ako se uspostavi ozbiljan kontakt na relaciji Barca - Manchester United moguće je da će doći do prekida pozajmice kako bi već na zimu Griezmann mogao napustiti La Ligu i preseliti se u najjaču ligu na planeti. 

Vremena još ima i sve zanima kako će se ova jedna od najčudnijih i najbizarnijih situacija na kraju završiti, a Griezmann je taj koji najviše ispašta jer ne igra u kontinuitetu.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.