Nekad su bili saigrači, ali sa Xavijem nema šale: Nepromišljen potez bi mogao skupo koštati legendu kluba

Xavi Hernandez je na poziv Joan Laporta u novembru prošle godine stigao na Camp Nou i to u ulozi prvog trenera.


Na klupi Camp Noa je zamijenio Ronalda Koemana koji je zbog loših rezultata dobio otkaz, a povjerenje je ukazano bivšoj igračkoj legendi koja baš i nije puna trenerskog iskustva. 

Prije dolaska u Barcu, Xavi je vodio Al-Sadd, nešto malo više od 2 godine, i odmah mu je dat vruć krompir u ruke sa kojim se vješto bori, bar za sada. Mnogi nisu vjerovali da 42-godišnji Španac može razbuditi Katalonskog giganta i pokrenuti ga sa mrtve tačke, ali nekada jedan od najbolji veznjaka pokazuje da zna klub vodit i pored aut linije.



Sa nekolicinom igrača je u prošlosti igrao zajedno, a sada im je postao trener što neki izgleda nisu baš primili k srcu. Jedan od takvih igrača jeste i Gerard Pique sa kojim je osvojio 3 Lige prvaka i 5 La Liga, ali izgleda da dobar odnos više nikad neće imati, bar ne u Barceloni kao trener i igrač. 

Za sve je kriv sam Pique koji je svojim nepromišljenim potezom sebi zapečetio sudbinu na Camp Nou, to je gotovo pa izvjesno. Pique nije više opcija broj jedan na terenu, kako zbog godina tako i zbog pojačanja koja su stigla tokom ljeta u vidu Andreasa Christensena i Jules Kounde.



Treba još tu dodati i Ronalda Arauja i Erica Garciju, što kapietena i legendu Barce čini tek petim izborom za Xavija. Upravo zbog toga je ove sezone Pique na terenu proveo samo 135 minuta, a izgleda da ih u budućnosti neće skupiti još mnogo.

Kako prenosi španski list Sport, Pique se na utakmici portiv Bayerna, koju su izgubili, žalio svojim saigračima na klupi kako igra malo, ali da stvar bude još gora po Španca to je sve čuo trener i ekspresno mu odbrusio. "Sad ćeš igrati još manje.", rekao je Xavi i po ovome se da naslutiti kraj karijere Piquea na Camp Nou i gotovo izvjesan odlazak u januaru.



Ovo nije dobro za atmosferu to je sigurno i pravo je pitanje kako će uticati na cijeli klub u budućnosti. Laporta namjerava iskusnu četvorku, među kojima je i Piquea, prodati tokom januara kako bi rasteretio budžet i ispuno želje Xavija koje bude imao za zimski prelazni rok.

Igrači koji bi trebali u januaru spakovati kofere jesu Pique, Sergio Busquets Jordi Alba i Memphis Depay, a njihovim odlaskom bi klub vjerujemo koliko toliko stao na noge.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.