Nije se dokazao u Parizu, ali će zato imati popravni: Pochettino na pragu kluba u skladu sa svojim znanjem

Mauricio Pochettino je u januaru prošle godine prihvatio poziv velikana iz Pariza, ali u ulozi trenera PSG-a se ipak nije dugo zadržao.


Argentinac je po okončanju minule sezone dobio otkaz i to je zapravo dovoljan pokazatelj da bivši trener Spursa nema prijeko potrebno iskustvo i znanje da se nosi sa velikim brojem zvijezda. 

Kylian Mbappe, Lionel Messi i Neymar, između ostalih, su ipak bili prevelik zalogaj za Pochettina da vodi klub koji u svom rosteru ima neke od najboljih igrača na svijetu. Otkako je dobio otkaz na Parku Prinčeva Argentinac je bez kluba iako se povezivao sa brojnim velikanima ipak je još bez posla.



Mnogi će reći da nije zaslužio jer je sa Tottenhamom igrao finale Lige prvaka prije samo 3 godine, ali znanje koje Argentinac posjeduje ipak nije za velikane poput Pariza. Iako se na Parku Prinčeva nije pokazao ugledni FootMercato navodi da će Pochettino dobiti još jednu priliku u Ligue 1. 

Naime, Argentinac bi trebao sjesti za pregovarački stol sa velikanom Azurne obale, Nicom. Lucien Favre, koji je doveden na početku sezone, već gubi povjerenje uprave zbog činjenice da ima samo 3 pobjede u 12 odigranih utakmica u svim takmičenjima.



Ništa tu ne bi bilo čudno da se Nica nije itekako pojačala tokom ljeta i na nova pojačanja izdvojila čak 70 miliona eura. Sofiane Diop, Gaetan Laborde, Mattia Viti, Alexis Beka Beka, Kasper Schmeichel, Aaron Ramsey i Nicolas Pepe su samo neki od igrača što su stigli tokom ljeta. Na papiru zaista sjajan roster pun kvaliteta i iskustva, ali na terenu sasvim druga priča.

Upravo zbog toga želi smijeniti 64-godišnjeg Švajcarca i na njegovo mjesto postaviti Pochettina koji zna najbolje izvući iz ekipa od kojih se ne traži mnogo. 

Čini se da je Nica najbolji klub za Argentinca jer nakon onoga što je pokazao u Parizu nije vrijeda velikana poput Manchester Uniteda ili Bayerna iz Minhena sa kojima se povezivao.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.