Al Mubarak se nema namjeru zaustaviti i kreće po dvanaesti klub: City Group se širi i na brazilsko tlo

Vlasnici Manchester Cityja su jedni od najbogatijihi vlasnika u svijetu fudbala, a svoju moć pored transfera demonstriraju i u broju klubova koje posjeduju.


City Football Group ima klubove i udjele u klubovima po cijelom svijetu, a trenutno na spisku imaju čak 11 klubova od kojih je svakako najveći onaj iz plavog dijela Manchestera. 

Khaldoon Al Mubarak je predsjednik grupacije City Football Gropu i nema namjeru da se zaustavi kada je riječ o širenju i preuzimanju novih klubova. Kako javljaju pojedini mediji City Group je na pragu i dvanaestog kluba, a ovoga puta žele da se prošire i na brazilsko tlo koje je rasadnik mladih i talentovanih fudbalera.



Zadnji klub koji je došao pod njihovu grupaciju jeste italijanski, nekadašnji, gigant Palermo. Pored velikana sa Sicilije i Cityja u svom vlasništvu imaju još New York City, Melbourne City, Yokohama F. Marinos, Montevideo City Torque, Girona, Troyes, Sichuan Jiuniu, Mumbai City i Lommel. Skoro na svakom kontinentu imaju po jednog velikana, a sada tome žele da pridodaju i brazilsku Bahiu.

Kako javljaju ugledni brazilski novinari sve je dogovoreno oko kupovine Bahie i još je ostalo samo da se riješi pravna dokumentacija nakon čega će se ozvaničiti da Bahia postaje dio City Football Groupe.

Bahia se trenutno takmiči u Serie B i veoma su blizu povratka u elitu, a povratak u Serie A znači mnogo kako za sam klub tako i za cijelu grupaciju.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.