Sinoć umalo da sruši City, a već danas se skupljaju milioni za njega: 2 velikana najavila trku za potpis Bellinghama

Borussija Dortmund je tokom ljeta ostala bez Erling Haalanda, sigurno najboljeg igrača tima, ali da stvar bude još gora i zamijena koja je stigla je izgubljena do kraja sezone.


Sebasten Haller je stigao kao ozbiljno pojačanje i zamijena za Norvežanina, ali odmah na početku priprema mu je otkriven rak testisa i za njega je ova sezona izgubljena.

Na Signal Iduna Parku tokom ljeta je došlo do velikih promijena, a jedna od značajnijih je ona na mjestu trenera. Poziciju Marca Rosea je zamijenio Edin Terzić, koji je već jednom sjedio u ulozi trenera, a minulu sezonu je proveo kao tehnički direktor velikana iz Dortmunda.



Sto se tiče pojačanja stiglo je nekoliko i to velikih i zvučnih. Pored već pomenutog Hallera stigli su još Karim Adeyemi, Niklas Sule, Nico Schlotterbeck, Anthony Modeste, Salih Ozcan, Marcel Lotka i Alexander Meyer, i za ova pojačanja je izdvojeno nešto malo više od 90 miliona eura. 

Sastavio je Terzić ambiciozan i relativno mlad tim, ali povreda Hallera je u mnogome promijenila tok cijelog šampionata. Da problem uvijek ide jedni za drugim to je već postalo normalno, a sa tim bi se mogao susresti Terzić već možda tokom zimskog prelaznog roka.



Naime, kako javlja ugledni italijanski novinar Fabrizio Romano, najbolji igrač tima Jude Bellingham bi mogao dobrano napuniti kasu popularnih Milionera i to možda već na zimu. Naime, mladi Englez je sinoć umalo srušio City svojim golom u drugom poluvremenu, ali Dormtund nije uspio izdražati i na kraju su izgubili 2:1. 

Sjajna partija je prošla itekako zapaženo, a navodno Liverpool i upravo City su već krenuli sa skupljanjem novca da ga potpišu. Prema istom izvoru za potpis 19-godišnjeg Engleza će biti potrebno izdvojiti preko 100 miliona eura što je ozbiljan novac u današnje vrijeme.



Svi na Signal Iduna Parku su svjesni da Bellinghama neće moći zadržati još dugo, ima važeći ugovor do ljeta 2025. godine, i da je ovo idealna prilika da dobrano zarade njegovom prodajom, a kasnije taj novac usmjere na nova pojačanja i rekonstrukciju tima za budućnost.

Terzić kao da sve smišljeno radi jer je tokom ljeta doveo nekoliko mladih igrača koji bi mogli predstavljati budućnost tima, a onda novcem od Bellinghama samo kompletirati pozicije koje fale. Sigurno da će biti veliki gubitak odlazak Engleza, ali prebrodili su odlazak Haalanda pa će i njegov.



Vjerujemo da Dormtumnd neće rizikovati sa Bellinghamom i da će prihvatiti prvu ponudu koja stigne preko 100 miliona kako se ne bi doveli u situaciju da slučajno klub napusti po nekoj nižoj cifri ili čak potpuno besplatno.

Nakon Svjetskog prvenstva u Kataru i otvaranje zimskog prelaznog roka sve će biti jasnije, a ko zna možda već na zimu zvijezda Milionera promijeni sredinu.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.