Enriuqe ispravlja grešku napravljenu prošle godine: Jedan od najboljih se vraća za Svjetsko jer je neophodan

Luis Enrique je na klupi reprezentacije Španije još od novembra 2019. godine i ima važeći ugovor do kraja godine, tačnije završetka Svjetskog prvenstva.


Ove godine Svjetsko prvenstvo se igra u Kataru i to krajem godine zbog enormnih vrućina koje su u standardnom terminu održavanja. 

Ubrzo će biti prva reprezentativna stanka, zbog Lige nacije, i tu će se otprilike znati koji će igrači biti putnici za Katar. Enrique planira da na ovom Svjetskom prvenstvu ispravi grešku koju je napravio prošle godine, a navnodno se sprema pozvati jednog od najboljih i najiskusnih reprezentativaca popularne Crvene Furije.



Kako pojedini španski mediji najavljuju, selektor je spreman u Katar povesti i Sergio Ramosa koji nije za nacionalni tim odigrao još od marta 2021. godine i utakmice protiv Kosova u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Ovo bi možda bila usluga Ramosu da se od nacionalnog dresa oprosti na velikom takmičenju. 

36-godišnji štoper PSG-a i bivša legenda Real Madrida je u poznim godinama i učestale povrede bi ga mogle natjerati da okači kopačke o klin. Enruqie će imati zadnju riječ kada je u pitanju poziv za Katar, ali je konkurencija velika i pravo je pitanje šta će biti.



Sigurno da bi svi voljeli vidjeti Ramosa na još jednom velikom takmičenju i ko zna možda opet kapiten Crvene Furije digne pehar koji je prije 12 godina podigao na Svjetskom prvenstvu u Južnoj Africi. Ako bude zdrav i u trenutnoj formi kakvoj je na Parku Prinčeva, Enruque neće imati šta drugo da uradi nego da ga pozove u nacionalni tim i napravi grešku koju je učinio prošle godine kada ga je, bukvalno, odstranio iz reprezentacije. 

Sigurno da bi mogao biti sjajan mentor za Pau Torresa prije svih, ali isto tako bi dobro došlo njegovo iskustvo na klupi.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.