Ostanak u Unitedu nije bila ispravna stvar po Ronalda: Messi nadmašio Portugalca i oborio 2 rekorda u Ligi prvaka

Cristiano Ronaldo ove sezone neće igrati u najjačem klupskom takmičenju na planeti, Ligi prvaka, i to će ga koptati nekih rekorda.


Portugalac se ipak nije odlučio da napusti Old Trafford i ove sezone će igrati u drugom po jačini takmičenju na Starom kontinentu, Europa ligi.

Dok Ronaldo igra u Europa ligi, Lionel Messi u Ligi prvaka obara rekorde i to upravo one koje je držao Portugalac. Sigurno da će to u mnogome uticati na Portugalca koji bi sa rekordima mogao pokazati svima da je najbolji na svijetu, ali sada kako je Argentinac krenuo da ih obara biće veoma teško.



Nisu rekordi ti koji pokazuju ko je bolji, ali to je jedan od načina da se vidi ko je ipak imao trofejniju i uspješniju karijeru. Messi se u srijedu upisao u knjige kao rekorder i oborio 2 rekorda, a jedan je rekord veoma drag jer je pretekao Ronalda. 

Naime, omaleni Argentinac se provukao ispred vječnog rivala Ronalda, a rekord koji je oborio jeste taj da je golom protiv Maccabija iz Haife, izraelska ekipa postala 39. različita ekipa kojoj je Messi postigao gol u Ligi prvaka. Portugalska superzvijezda koja propušta ovo izdanje Lige prvaka je to učinio 38 puta i pitanje je da li će taj rekord uspjeti vratiti u svoje vlasništvo.



Drugi rekord koji je oborio sedmostruki osvajač Zlatne lopte jeste da je postao prvi igrač koji je pogađao mrežu u Ligi prvaka u 18 različitih sezona. Tu mu parira Karim Benzema koji ove sezone još nije postigao gol u Ligi prvaka zbog povrede u prvom kolu protiv Leipziga.

Sigurni smo da će se Francuz vratiti i postići gol u Ligi prvaka i tako se izjednačiti sa Messijem.

Upravo bi ovaj rekord Karim mogao oboriti jer je mlađi od Argentinca i možda će sezonu duže igrati od njega što mu je prilika da da obori rekord.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.