Haalandov dvojnik stigao na Apeninsko poluostrvo: Atalanta u rukama ima bisera o kom priča cijela planeta

Ljeto su obilježili veliki transferi, a sigurno da je jedan od najvećih, ako ne i najveći, onaj Erling Haalanda iz Borussije Dortmund u Manchester City.


Pep Guardiola je za svega 60 miliona eura dobio veliko pojačanje u Norvežaninu oko koga se treba graditi tim u budućnosti, a vjerujemo da će to učiniti Pep dok bude sjedio na klupi popularnih Građana.

Skoro svaki klub se pojačao na određen način, a ono što je interesantno je da se većina klubova bacila u potragu za "novim Haalandom". Mnogo se tokom ljeta pričalo da je Benjamin Sesko, zvijezda Salzburga, nasljednik Norvežanona i već su ga prozvali "Mini-Haaland".



Sesko se povezivao sa Realom iz Madrida, Chelseom, Manchester Unitedom, pa i Manchester Cityjem, ali je Slovenac odlučio ići korak po korak u svojoj karijeri. U zadnjim danima prelaznog roka Sesko je potpisao ugovor sa Leipzigom, još jednim klubom iz redova Red Bulla, ali će put Njemačke tek na kraju ove sezone.

19-godišnjak želi još godinu dana da se kali i igra konstantno kako bi napredovao, a sigurno da je u ovom trenutku bolja opcija ostanak u Salzburgu nego dolazak u Bundesligu. Pored Seska, prema navodima uglednih italijanskih listova, na Apeninima se pojavio novi Haaland.



Naime, Atalanta je u zadnjim danima prelaznog roka za izdvojila 17 miliona eura za zvijezdu Sturm Graza, Rasmus Hojlunda. Isti izvori navode da je Haalandov dvojnik stigao u Seriju A i da je Atalanta dobila mega pojačanje i zvijezdu za budućnost. 

Već su krenula poređenja 19-godišnjeg Danca sa 22-godišnjim Norvežaninom da je brz, visok, ima lijevu nogu i nos za gol. Što je najbitnije završnica mu je na vrhunskom nivou, a mentalitet je takođe potpuno lud, baš kao onaj Haalandov.



U Seriji A je odigrao 3 utakmice i već stigao do svog prvijenca Danac, a Gian Piero Gasperini do igrača u koga se može osloniti u budućnosti. Biće veoma zanimljivo ispratiti njegov razvoj u jednom od najboljih klubova za mlade i talentovane igrače i mnogi ga već vide kao "novog Haalanda".

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.