Senzacija Shakhtara na zimu puni kasu: Srna je već odbio 2 ponude iz Premier lige, a zna se i zašto

Nakon što je 15 godina nosio dres ukrajinskog Shakhtara Darijo Srna je već nekoliko godina u ulozi sportskog direktora i veoma mu dobro ide.


Situacija u Ukrajini nije dobra zbog novonastale situacije, ali i pored toga klubovi normalno funkcionišu i najvažnija sporedna stvar se vratila na fudbalske terene Ukrajine. 

U prošlosti su okosnicu tima činili Brazilci sa po nekim Ukrajincem, ali zbog trenutne situacije skoro svi stranici su otišli, jedini koji su ostali jesu Olarenwaju Kayode, Neven Djurasek i Lucas Taylor. Sada okosnicu tima čine Ukrajinci, a sa klupe ih predvodi očekivano Hrvat, Igor Jovićević, koji za sada radi odličan posao i odlično je posložio tim.



Jovićević na raspolaganju ima dosta zaista sjajnih igrača, a jedan koji se izdvaja i koji je već zaludio pola Europe jeste mladi Mykhaylo Mudryk. Već nekoliko godina 21-godišnjak se smatra jednim od velikih talenata europskog fudbala, a ova situacija, skoro bez stranaca, mu itekako ide na ruku.

Kako ide Mudryku na ruku tako ide i na ruku Shakhtara koji će zvijezdu tima moći dobrano naplatiti. To je Srna mogao učiniti već tokom ljeta, ali je odradio pametan potez i 2 ponude iz Premier lige glatko odbio. Naime, Mikel Arteta i Frank Lampard, Arsenal i Everton, su bili ozbiljno zagrizli, a navodno su put Ukrajine poslali ponudu tešku 30 miliona eura, ali je to Srna odbio bez mnogo razmišljanja.



Sportski direktor vjeruje da bi tokom zimskog prelaznog roka mogao njegovom prodajom inkasirati skoro pa duplo više od ponude koja je tokom ljeta stigla, a tako će izgleda i biti. Sjajni krilni napadač je zablistao na početku sezone, pogotovo u Ligi prvaka gdje je na 2 utakmice postigao 2 gola uz 2 asistencije čime je dodatno skrenuo pažnju na sebe. 

Ovaj momentum bi mogao Srna iskoristiti i dodatno podići cijenu Mudryku koji izrasta u prvu zvijezdu tima. Ono što još dodatno podiže cijenu Ukrajincu i što ga krasi na terenu jeste da može odgovoriti zadatku na bilo koj poziciji u ofanzivi, bilo do po desnoj ili lijevoj strani terena, ali i kao prednji vezni.



Srna sa svojom transfer politikom bi mogao oboriti rekord koji trenutno drži Fred kada je u ljeto 2018. godine za 59 miliona eura prodan u Manchester United. Nova zvijezda je rođena, to je sigurno, a vjerujemo da bi i u Premier ligi mogao pokazati kao odličan izbor za budućnost. 

Nastavi li sa ovako sjajnim partijama i mnogo veći klubovi će se otimati za njega to je sigurno, a već na zimu će biti jasnije da li ostaje još u Shakhtaru ili mijenja sredinu.

Ostrvski mediji već najavljuju da će se i Topnici, ali i Karamele, na zimu vratiti po mladog Ukrajinca, a vjerujemo da će tada konkurencija biti znatno veća.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.