Gameweek 8: Haaland vs Jesus će ostati vječna dilema - 3 kapitena koja bi mogli iznenaditi ovo kolo

Fantasy menadžeri su jedva čekali da dobiju potvrdu hoće li se i ovo kolo odgoditi ili odigrati i na oduševljenje mnogih kolo broj 8 će biti odigrano.


Nažalost, imaju 3 odložene utakmice i sa prošlim odloženim cijelim kolom dolazi se do zaključka da će opet biti duplih kola u kojima se uzimaju Fantasy bodovi.

Kolo kreće već sutra, a utakmice koje su odložene jesu Manchester United-Leeds, Chelsea-Liverpool i Crystal Palace-Brighton za koju se već odavno zna da neće biti odigrana zbog navodnog štrajka željeznica. Biće veoma teško skripiti tim, a jedan od načina da se iskoristi neki od "chip-ova", wildcard ili free hit.



Sigurno da mnogi Fantasy menadžeri neće koristiti nešto i pokušaće nekako skrpiti startnih XI, tačnije da imaju svih XI koji nastupaju ovog vikenda. Vjerovatno da dosta Fantasy menadžera u svojim timovima imaju igrače Liverpoola, Chelsea, Manchester Uniteda, ali i iznenađenja ove sezone Brightona. 

Takođe smo sigurni da mnogi vjeruju u Wilfried Zahu i neku zvijezdu sa Old Trafforda, i biće zaista teško sastaviti tim. Ono što je obradovalo mnoge Fantasy menadžere jeste da utakmica Manchester Cityja i Arsenala nije odgođena jer će u akciji biti, dvojica najboljih, Erling Haaland i Gabriel Jesus.



Vječna dilema će i dalje biti, tokom cijele sezone, koga staviti za kapitena, Norvežanina ili Brazilca. Upravo iz tog razloga smo se odlučili na 3 iznenađenja što se tiče kapitena, naravno ako želite iznenaditi sa izborom kapitena i nećete ići na sigurnu opciju Haaland ili Jesus. 

Prvi predlog za kapitena jeste svakako zvijezda Tottenhama, Richarlison 8.5 miliona. Brazilac polako postaje bitan u timu Antonio Contea i u zadnje vrijeme mu Italijan pruža priliku od prve minute. To je bivša zvijezda Evertona vješto iskoristila protiv Fulhama kada je imao asistenciju i protiv Marseillea u Ligi prvaka kada je bio strijelac 2 gola.



Na ruku ide i činjenica da igraju protiv trenutno najlošije ekipe u Premier ligi, Leicestera, ali to na ostrvu ne mora da znači. Što se tiče predloga broj 2, tu smo odabrali pomalo i neočekivano riješenje, a riječ je o Kieran Trippieru, 5.3 miliona.

Zvijezda Newcastle Uniteda igra kući na St James Parku protiv Bornemoutha i prije svega smo išli na kartu da sjajni defanzivac neće primiti gol, a znamo da je i ubojit iz prekida i veoma opasan u fazi napada. Mogao bi postići neki gol iz prekida, ali isto tako i imati asistenciju jer je dosta aktivan u svakom napadu popularnih Svraka. Takođe od Eddie Howea ima puno povjerenje i može se reći da radi šta poželi na terenu.



Ipak sa kapitenom se mora malo i rizikovati, a ovo je baš riskantan potez. Opcija broj 3 za kapitena jeste Aleksandar Mitrović, 6.9 miliona. Korpulentni napadač nastavlja sa sjajnim partijama iz Championshipa i već je na učinku od 6 golova iz 6 utakmica.

Fulham ide u goste Nottingham Forestu koji ove sezone samo jednom uspio sačuvati mrežu i to na startu prvenstva, a u zadnja tri kola su primili čak 11 golova. Vjerujemo da će u tom ritmu primanja golova nastaviti i protiv Fulhama i da će svoj golgeterski učinak Srbin popraviti protiv Foresta.



Iako ima Nottingham sjajnog golmana, Dean Hendersona, ne može on odbraniti toliko lopti koliko njegova zadnja linija može imati propusta. Zbog loše forme Nottinghama i sjajne forme Srbina naš redlog je upravo on i nadamo se da će nas ispoštovati, tačnije onoga ko ga bude imao kao kapitena.

Puno sreće svim Fantasy menadžerima u 8. kolu najjače lige na planeti i da se što manje utkamica odgađa u budućnosti.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.