Addio Allegri: Nakon još jedne razočaravajuće partije uprava razmišlja o smjeni - Nazire se ime nasljednika

Addio Massimiliano Allegri! Iskusni Italijan još nije dobio otkaz, ali nakon još jedne katastrofalne partije uprava ozbiljno razmišlja o smijeni popularnog "Maxa".


Juventus na početku sezone izgleda zaista loše i vjerujemo da je pitanje trenutka kada će 55-godišnji Allegri dobiti nogu na Allianz stadionu. 

Nikome nije jasno šta se dešava u Torinu i zašto Juventus, koji je ne tako davno dominirao Apeninskim poluostrvom, ovako loše izgleda na terenu. Za vikend su spašavali živu glavu protiv Salernitane kada su gubili 0:2, a u nadoknadi uspjeli stići do boda, tek 10-og od 18 mogućih. Postigao je Milik gol za pobjedu, ali nakon konsultacije "VAR-a" gol je poništen i Bianconeri nisu uspjeli napraviti potpuni preokret.



Istina je da nemaju poraz u Seriji A, 2 pobjede i 4 remija, ali Bianconeri ne izgledaju kao ekipa koja može do Scudetta ove sezone. Međutim, kako nemaju poraz u Seriji A, zato su to sve nadoknadili u Ligi prvaka. Nakon 2 odigrana kola Juventus ima 2 poraza, a sve navijače Bianconera najviše boli sinoćni poraz od Benfice 1:2.

Upravo bi ovaj poraz, tačnije četvrta utakmica bez pobjede, mogla biti kobna po Allegrija. Uprava Juventusa će sigurno danas hladne glave da odluči šta dalje, a prema navodima uglednih italijanskih medija već se pominje jedno ime koje bi uprava željela viditi na klupi Allianz stadiona.



Naime, riječ je o Zinedine Zidane, bivšoj igračkoj legendi Stare Dame, koja je od odlaska sa Santiago Bernabea bez kluba. Svima je već poznato da Zidane čeka klupu reprezentacije Francuske da zamijeni Didier Deschampsa, ali izazov kakav donosi klupa Juventusa je ipak nešto što se teško može odbiti.

Zidane je nosio dres Juventusa 5 godina i tako postao legenda velikana iz Torina, a sada bi mogao isto to učiniti kao trener ako prihvati poziv.

Biće veoma zanimljivo ispratiti dešavanja na Allianz stadinu u narednim danima i viditi da li će Allegri dobiti povjerenje od uprave ili nogu, i da li će novi trener postati Francuz ili neko drugi.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.