Pep baš voli defanzivce, još pogotovo ako su mladi: Španac na Gewiss stadionu pronašao pravi biser

Svjedoci smo stvaranje jedne od najjačih i najskupljih odbrana na planeti, a za takav podhuvat je zadužen Pep Guardiola u Manchester Cityju.


Unazad nekoliko godina Španac troši ogroman novac kako bi svoju zadnju liniju doveo do savršenstva, a izgleda da nema namjeru odustati od takve politike i već sada je pronašao novu metu i novi biser. 

Ruben Dias, Joao Cancelo, Aymeric Laporte, John Stones i Kyle Walker su samo neka imena koja su stigla na Etihad zadnjih godina. Na ove igrače je City izdvojio nešto malo preko 300 miliona eura što je zaista ozbiljna cifra. Upravo tolika ulaganja u zadnju liniju su se itekako isplatila ako gledamo Premier ligu jer je City prvak bio 4 puta unazad 5 godina.



Međutim, nikako da podignu onaj najvažniji trofej, trofej u Ligi prvaka. Mnogi smatraju da je dolazak Erling Haalanda taj dio slagalice koji je bio potreban da se podigne trofej u najjačem klupskom takmičenju na Starom kontinentu, ali sačekajmo kraj sezone i da vidimo da li će se to i desiti. 

Da Pep voli pojačanja u zadnjoj liniji toga smo svjesni, ali da voli toliko baš i ne. Prema navodima CalcioMercata, sjajni trener je na Gewiss stadionu na Apeninskom poluostrvu pronašao pravi mladi biser. Naime, riječ je o 18-godišnjem štoperu Atalante, Giorgio Scalviniju. Italijan je već stigao do prvog tima Atalante, a sa 17 godina je već upisao svoj debi u Seriji A.



Gian Piero Gasperini mu dozira minutažu i polako ga uvodi u onaj ubitačni tempo kakav se igra na Apeninima. Pep je u Scalviniju prepoznao velikog štopera kakvog je Italija imala u Paolo Maldiniju, Alessandro Nesti i drugim velikim štoperima koji su igrali za nacionalni tim. Scalvini je već debitovao i za prvi tim Italije i već sada mu se predviđa velika karijera.

Iako Guaridola na raspolaganju ima veliki broj defanzivaca često dovodi mlade talente u kojima vidi potencijal, a svakako da je jedan od takvih i štoper Atalante. 

Vjerujemo ako već na zimu City potpiše Scalvinija da bi ga ostavili na Gewiss stadionu na pozajmici ili u neki drugi klub proslijedili kako bi se kalio. Ovakve prilike Pep ne propušta, a pogotovo zato što bi ga po veoma pristupačnoj cijeni mogao dobiti.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.