Majer je sinoć za svega 2 minuta uspio zaluditi pola Europe: Novi Modrić već danas na meti čak 5 velikana

Sinoć su na rasporedu bile utakmice u okviru Lige nacija, a jedan od zanimljivijih duela su odigrali reprezentacije Hrvatske i Danske.


Meč je odigrana na Maksimiru, a izabranici Zlatka Dalića su izašli kao pobjednici u jednoj veoma zahtjevnoj utakmici, a konačan rezultat je glasio 2:1 za Hrvate.

Golove za Hrvate su postigli Borna Sosa i Lovro Majer, a za Dance veliki Christan Eriksen. Sve golove smo mogli vidjeti u drugih 45 minuta. Junak utakmice i igrač odluke je bio Majer koji je u 79. minutu postigao gol za, ispostaviće se kasnije, konačnih 2:1. Zvijezda Rennaisa je u igru ušla u 77. minutu i svega dvije minute su mu bile dovolje da donese 3 boda Hrvatskoj, sruši Dance i zaludi pola Europe.



Majer je u francuskog velikana stigao prošlo ljeto za nešto malo više od 12 miliona eura i već je prozvan kao "novi Modrić" jer se radi o zaista sjajnom veznjaku koji u mnogome podsjeća na Luku. Mnogi ga vide kao igrača koji će naslijediti Modrića kada se odluči povući iz reprezentacije i uopšte iz fudbala. 

24-godišnji veznjak je sinoć srušio Dance, a već danas zaludio pola Europe. Hrvat je za svega 2 minuta na terenu zaludio brojne velikane i prema navodima svjetskih medija čak 5 klubova je stalo u red da ga potpišu već ove zime. Velikani poput Real Madrida, Barcelone, Atletico Madrida, Arsenala i Intera su opasno zainteresovani za Hrvata i biće veoma interesantno ispratiti šta će se dešavati.



Kako isti izvori navode najbliži da potpiše Majera jeste Atletico Madrid i Diego Simeone koji je spreman čak na stol Rennaisa staviti 60 miliona eura. To je zaista ozbiljna cifra, 5 puta veća od one kada je stizao iz Dinama, i teško da će je uprava moći ignorisati. 

Međutim, gradski rival Real u Majeru vidi idealnu zamijenu za Luku i ako se u cijelu priču ozbiljno uključi Florentino Perez gotovo pa sigurno da će završiti na Santiago Bernabeu. 

Pravi Modrić za novog Modrića bi bio sjajan posao Kraljevskog kluba, ali zadnju riječ će imati Majer kao i uprava Rennaisa.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.