Bayern konačno pronašao zamijenu za Neuera: Na Allianz Arenu stiže zaboravljena zvijezda iz Madrida

36-godišnji Manuel Neuer je nezamjenljiv na golu minhenskog Bayerna već 11 godina, a izgleda da je krajnje vrijeme došlo da pronađu nekoga ko će ga odmjeniti u budućnosti.


Sada već davne 2011. godine Njemac je napustio Schalke 04 i za 30 miliona stigao na Allianz Arenu, a od tada do danas je osvojio sve što se može osvojiti sa Bavarskim gigantom.

Jedan od najboljih golmana na planeti polako ulazi u pozne igračke godine i uprava, kao i Julian Nagelsmann, je svjesna da nema još mnogo vremena da pronađe novog čuvara mreže. Bilo ko da dođe imaće veoma težak zadatak da nastavi tamo gdje je legenda kluba stala, ali i pred upravom je težak zadatak da pronađu onog pravog koji će moći da podnese pritisak velikana iz Minhena.



Prije svega to se odnosi na Oliver Kahna koji će biti glavni i odgovorni za dolazak novog golmana, a prema navodima uglednih njemačkih listova, čini se da je onog pravog pronašao. Naime, riječ je o rezervnom golmanu Real Madrida, Andriy Luninu, koji je potpuno zaboravljen na Santiago Bernabeu.

Ukrajinac već dugo traži izlaz iz Madrida kako bi počeo konstantno braniti jer u Kraljevskom klubu uopšte ne dobija minute. U novoj sezoni još nema minuta, a kako da ima kada je na golu neprikosnoven Thibaut Courtois. Belgijanac brani u možda najboljoj formi ikada i jedan je od najzaslužnijih što Real još nema poraza u ovoj sezoni.



Bavarski gigant ozbiljno razmišlja o 23-godišnjem Ukrajincu kao dugoročnom riješenju i mogoa bi biti pun pogodak. Kada je Lunin stizao na Santiago Bernabe stigao je sa epitetom jednog od najboljih mladih golmana, ali ipak nije mogao da se dokaže pored Courtoisa. Kahn vjeruje da Lunin posjeduje kvalitet i da mu je potrebno samo malo vremena da izraste u golmana svjetske klase. 

Pred Ukrajincem je budućnost i ako završi na Allianz Areni njegova karijera bi opet mogla postati obećavajuća, ali o tomeće se više znati tokom zimskog prelaznog roka kada Bayern planira poslati ponudu Realu.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.