Lopetegui se spasio otkaza i već sada razmišlja o januaru: Monchi dobio zadatak koje pozicije da ojača

Prije samo nekoliko sedmica Julen Lopetegui je bio na pragu otkaza, ali se pobjedom protiv Espanyola uspio bar za sada spasiti.


Sevilla ima jedan od najlošijih startova u istoriji kluba gdje su u prvih pet utakmica imali 4 poraza i 1 remi, a tu računamo i meč Lige prvaka protiv Manchester Cityja gdje su na svom stadionu demolirani sa 0:4. 

Nakon tih uvodnih negativnih pet rezultata usljedila je pobjeda protiv Espanyola 3:2, ali i dva remija protiv Kopenhagena u Ligi prvaka i Villarreala u La Ligi. Nije sve tako bajno na Ramon Sanchez Pizjuanu, ali Lopetegui gleda u budućnost i vjeruje da će sve to doći na svoje i da će se vratiti u sami vrh španskog šampionata.



Trener Seville kako se uspio spasiti otkaza, bar za sada, već razmišlja o zimskom prelaznom roku i pozicijama koje mora ojačati. Tokom ljeta je ostao bez nekih od najboljih igrača, a prije svega tu mislimo na štoperski tandem Diego Carlos - Jules Kounde, Rony Lopes, Luuk de Jong i Lucas Ocampos. 

Svakako da se ovi odlasci itekako primjete na terenu na startu ove sezone. Prema navodima uglednih španskih listova, Lopetegui je Monchiju, sportskom direktoru Seville, dao zadatak koje 3 pozicije treba tokom januara ojačati kako bi se i rezultati vratili u Andaluziju. Naravno da je prvi prioritet štoper, jer je tokom ljeta ostao bez Carlosa i Koundea, a sada na raspolaganju ima samo mladog Tanguy Nianzou i Karim Rekika.



To je zaista mali broj štopera da se izgura cijela sezona i još se bore na više frontova. Za sada nisu poznate želje, ali je na Monchiju da na tržištu pronađe one najbolje koji su pristupalni. Druga pozicija koja se mora ojačati jeste pozicija napadača. Ni Rafa Mir, ni Youssef En-Nesyri, kao ni Kasper Dolberg nisu oduševili Lopeteguia na početku sezone. 

Trener Andalužana razmišlja o prodaji Marokanca i dobijeni novac, uz još dodatnih sredstava, uložiti u novog vrhunskog golgetera. Ima još vremena do prelaznog roka i Lopetegui će ozbiljno razmisliti o svakoj mogućoj soluciji, ali najbliža je upravo ta, prodaja En-Nesyrija.



Kao zadnja pozicija koja se mora ojačati, a već je u ljeto ojačana, jeste pozicija krilnog napadača. Stigao je Adnan Januazaj, ali se on još čeka da povrati onu svoju formu iz Real Sociedada. Belgijanac se još nije uklopio u stil koji gaji Lopetegui, ali i to će vremenom doći to je sigurno. 

Iako je stigla bivša zvijezda Manchester Uniteda Monchi ce morati do januaru pronaći još bar jednog igrača koji je sposoban stvoriti priliku i koji je prodoran po strani.

Nece biti Monchiju ni malo lako da pronađe prave igrače koji će zadovoljiti Lopeteguija i koji će Sevillu vratiti u vrh.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.