Spallettijev tim za Scudetto pred rasulom: Crveni Đavoli pokucali na vrata podno Vezuva zbog stuba odbrane

Podno Vezuva je bilo veoma turbulentno tokom ljetnog prelaznog roka kada je Luciano Spalletti ostao bez nekih od najboljih igrača koji su bili nosioci tima minulih sezona, a isti scenario bi se mogao desiti već u januaru.


Diego Armando Maradona su napustili, između ostalih, Lorenzo Insigne, Kalidou Koulibaly, Fabian Ruiz, Arkadiusz Milik, David Ospina i Dries Mertens, ali se to na terenu toliko i ne primjeti.

Luciano Spalletti kao da je u svojoj drugoj godini nakon silnih odlazaka napravio tim vrijedan osvajanja Scudetta. Podno Vezuva su stigli ne toliko velika imena i zvijezde, ali su to na terenu pokazali na početku sezone. Min-jae Kim, André Zambo Anguissa, Mathías Olivera, Khvicha Kvaratskhelia, Giacomo Raspadori, Leo Ostigard, Giovanni Simeone, Tanguy Ndombele i Salvatore Sirigu.



Neki od ovih igrača su stigli na pozajmicu, neki stigli potpuno besplatno, a oni koji su dovedeni za novac su bili može se reći jeftini. Aurelio De Laurentiis je na nove igrače izdvojio tek nešto malo manje od 70 miliona eura, a Spalletti je dobio roster koji je na početku Serije A i Lige prvaka pokazao moć.

Kada se pojačanja pridodaju već prisutnim Victor Osimhenu, Piotr Zielinskom i Hirving Lozano dolazimo do zaključka da Napoli napokon ima tim za Scudetto. Koliko su zapravo jaki i moćni na svojoj koži je osjetio Liverpool kada je u 1. kolu najjačeg klupskog takmičenja na Starom kontinentu demoliran sa 4:1.



Ipak, euforija je puno trajala jer kako navodi ugledni italijanski novinar Gianluca di Marzio tim za Scudetto bi se mogao rasuti veoma brzo. Isti izvor navodi da je Manchester United već pokucao na vrata Diego Armando Maradona stadiona i raspituje se za stib odbrane, Kima. 

Reprezentativac Južne Koreje je ovo ljeto stigao iz Fenerbahcea za svega 18 miliona eura, ali bi već u januaru mogao opet promijeniti sredinu ako Erik ten Hag odluči razbii kasu, navodi Di Marzio. Stameni štoper je na početku sezone pokazao o kakvom se igraču radi i već su navijači zaboravili ko je Koulibaly.



Kim ima otkupnu klauzulu od svega 50 miliona eura, ali se ona može aktivirati tek od sledećeg ljeta, a United ako misli na zimu da ga dovede moraće još dublje zavući ruku u džep. Poznato je već da će Holanđanin na raspolaganju u zimskom prelaznom imati 100 miliona eura, ali ta cifra bi mogla biti veća ako se uspje prodati neka od zvijezda, a spominje se mogući odlazak Cristiano Ronalda. 

Sigurno da će Ten Hag u januaru tražiti novog špica i štopera, a vidićemo hoće li moći popuniti obe pozicije tokom zime. De Laurentiis je neko ko voli novac i ako United na stol stavi milione biće interesantno vidjeti prvog čovjek Napolitanaca hoće li ih moći odbiti. 

Sve će biti jasnije nakon Svjetskog prvenstva koje se krajem godine igra u Kataru i kada se prvog dana januara otvori zimski prelazni rok.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.