Neće da mu dadnu otkaz, ali mu zato mogu dati novac za pojačanja: Allegri u januaru dovodi 4 zvijezde

Juventus je grozno krenuo u novoj sezoni i imaju jedan od najgorih startova u novijoj istoriji, a mnogi kao glavnog krivca vide Massimiliano Allegrija.


2 pobjede, 4 remija i 1 poraz je učinak u Seriji A, dok je učinak u Ligi prvaka nakon dva odigrana kola, 2 poraza, što je nedopustivo za velikana kakav je Juventus.

Stara Dama se tokom ljetnog prelaznog roka pojačala nekolicinom novih igrača, a neki od njih su velike zvijezde poput Paul Pogbe, Filipa Kostića, Bremera, Leandro Paredesa, Arkadiusz Milik i Angel Di Marie. Mnogi su vjerovali da je ovaj roster dovoljan da se Scudetto vrati u Torino, ali za sada to na terenu izgleda zaista loše.



Mnogi smatraju da su odlaci Paulo Dybale, Matthij de Ligta, Giorgio Chiellinia i Federico Bernardeschia uzroci loših rezultata Bianconea, ali je sada najlakše tražiti krivca u nekom drugom. Nakon poraza od Monze bilo je priče da će Allegri spakovati kofere, ali zbog velike cifre koja se mora isplatiti Italijanu uprava je odustala od toga. 

Sada kada su spremni da ga istrpe i pored loših rezultata već sada mu namjeravaju dati ozbiljna novčana sredstva da se u januaru dodatno ojača. Prema navodima uglednog italijanskog lista CalcioMercata, Allegri je već napravio spisak na kom se nalaze čak 4 izuzetna imena.



Spisak čine Adama Traore, Christian Pulisic, Evan Ndicka i Alexandro Grimaldo. Prema Transfermakrtu njihova ukupna tržišna vrijednost iznosi nešto malo manje od 110 milina eura što je ozbiljan novac. Upraava Juventusa je i ovog januara potrošila oko 100 miliona tako da im nije strano trošiti toliki novac u zimskom prelaznom roku. 

Allegri smatra da bi se ova 4 pojačanja savršeno uklopila u njegov tim i da bi mogli u drugom dijelu sezone da se bore za Scudetto ako zaostatak ne bude prevelik.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.