Noble se prije vratio nego što je otišao: Legenda Čekićara se vraća u klub, ali u potpuno drugoj ulozi

Sigurno da niko nije zaboravio kapitena West Hama, Mark Nobla, koji je po okončanju minule sezone odlučio da je dosta fudbala i okačio kopačke o klin.


Svu svoju karijeru je posvetio samo jednom klubu West Ham Unitedu, a za prvi tim u Premier ligi je debitovao 2005. godine sa 18 godina. 

U dva navrata se samo našao na pozajmicama u Hull Cityju i Ipswichu, ali se nije zadržao dugo. Čelni ljudi su odmah prepoznali potencijal i veoma mladog ga gurnuli u vatru te pustili da gradi svoj put onako kako treba, a on im se odužio na 17 godina ljubavi koliko je proveo u Londonu. Dobar dio karijere je bio i kapiten Čekićara, a sa 35 godina je odlučio da je dosta i da je vrijeme za penziju te na kraju minule sezone okačio kopačke o klin.



Da je ljubav prema West Ham Unitedu i fudbalu jača od svega govori podatak da se već vraća u svoj klub, tačnije u januaru će se zvanično vratiti, i to u potpuno drugoj ulozi. Naime, Noble je imenovan za novog sportskog direktora i na tu funkciju će sjesti u januaru 2023. godine. Sigurno da je ovo pun pogodak za upravu jer je Englez itekako cijenjen u svijetu fudbala i sigurno da ima svoje veze i poznanstva da može obezbjediti samo ono najbolje za klub. 

Ovo je veoma sjajna stvar za fudbal jer će svega pola godine Noble biti van fudbalskih dešavanja i trebamo se spremiti za zimski prelazni rok da vidimo šta Noble zapravo zna.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.